dinsdag 12 februari 2013

#229/365 Bureau in het naaihoekje


Ik heb de indruk dat elke klus die ik heb gedaan meteen weer te volgende achter zich aantrekt... Door al die kastopruimingen is mijn bureau weer een beetje dichtgerommelt. Tijd voor actie. En nu ik toch bezig ben, neem ik ook gelijk de vensterbank even mee. Bij nader inzien kan ook het gordijntje in de was. En nu het raam toch vrij is, kan ik het best ook even zemen. Ja toch?


Zo zag het eerst uit. 
Raam en vensterbank zijn inmiddels leeg en schoon. Ik haal ook het bureau even leeg, alle spelden en verdwaalde klosjes naaigaren weer op z'n plek. Het groene bakje weer uitgemest. Wat dingen kunnen nu  in de kast, andere dingen terug in de la.

En ik los en passant een paar problemen op: het tafelblad loopt naar voren schuin af. Erg vervelend vindt ik dat. Hoe vaak heb ik er niet iets neergelegd, dat meteen op de grond glijdt. Nu het toch leeg is draai het tafelblad (het ligt er toch los op) gelijk eens om. Veel beter.

Nog een irritatiepunt: De kabels die ik steeds per ongeluk tussen de lades inklem. Ik zoek een steckerverdeeldoos. Lijdt de kabels achter het bureau langs. Werkt perfect. Maar wat met het kabel dat naar het voetpedaal loopt? Hier biedt een stukje duct-tape uitkomst. En het werkt! Ik heb gelijk een knuffel van de kids onder de naaimachine gelegd. Alle kabels bleven op hun plek. Perfect.

Ook de paspop - zij is met een soort fluweel bekleed - was best wel stoffig geworden. Maar dat laat zich erg makkelijk schoonmaken: borstelelement op de stofzuiger en huppekee ☺

Zo is het weer leuk werken. 

P.S.: De buren werpen de laatste tijd twijfelende blikken door het raam. Verbaasd me niks. Ze zien me natuurlijk eindeloos schouwen met dozen en kratten, meubels uit elkaar halen en naar de schuur brengen en weer terughalen (omdat het toch naar zolder moet). "Nee hoor, buurtjes, er gaat niemand verhuizen. Het is alleen een soort uit de hand gelopen lenteschoonmaak. Zeg maar". 

6 opmerkingen:

 1. heerlijk zo'n uit de hand gelopen schoonmaak......... mooi hoekje is het weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, niet waar?
  En ik heb gelijk weer heel veel zin om aan de slag te gaan ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk naaihoekje zo ! Mijn hartewens is om ook -ooit- mijn eigen kleding te naaien. Misschien na het opruimen..Jij bent er nu al helemaal klaar voor. Vraagje: ben jij hobby-naaister of professioneel ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er weer goed uit.

  Ben jij zo goed in naaien? Ik loop al weer dagen moeilijk te doen. Krijg de spanning niet goed om mijn naaimachientje. Grrrr. Wil graag iets maken voor mijn neefje wat op komst is, maar het wilt niet lukken. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik ben wel echt van het naaien, hoor. ☺ ☺

   En wat vervelend als je de spanning niet goed ingesteld krijgt. Er zit ook een schroefje op het spoelhuis, dat ook de spanning regelt. Wellicht zit daar de oplossing?

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!