zondag 10 februari 2013

#227/365 Atelierhoek - andere kant

En met het opruimen van mijn stoffenkast (zie vorige blog) had ik het een en ander neergemikt in mijn naaihoekje. Links van de woeste berg met spullen staat mijn bureautje met naaimachine. Helaas momenteel onbereikbaar. Hoogste tijd om hier verder te gaan. Er liggen stapels, grote en kleine manden en staan allemaal tassen met... Tja, met wat eigenlijk?
what a mess... links buiten beeld: het bureau met naaimachine
We zijn een paar uurtjes verder. Na heel wat sorteren, samenvoegen, afmeten en geschikte boxen/dozen erbij zoeken ziet het er nu zo uit:

veeeeel beter, maar ik ben nog niet klaar... De doos en de tas (tweede vak van onder) heb ik inmiddels door twee blauwe bakken vervangen. Ook dat ziet er weer rustiger uit.
Ik heb inmiddels 3 x mijn afvalemmer geleegd. De hoeveelheid kringloopspullen is verdubbelt... En ik heb weer overzicht! Materiaal ligt weer bij het materiaal. En alle ufo's liggen bij elkaar.
En een hoeveelheid Marktplaatsspullen waar je niet blij van wordt...

dit kwam allemaal leeg...

Nou...en dit is allemaal leeg. Dozen en boxen zijn gewoon veel geschikter (stapelbaar!) en natuurlijk veel makkelijker te labelen dan tassen.


Zo ziet het nu uit...  Een deel van de dozen die voor de kast staan gaat nog naar boven (als daar weer plek is....) 

.... en de bank staat weer tegen de muur in plaats van als soort van afscheiding voor het naaihoekje. Of dat echt een verbetering is weten we nog niet. Maar ja, anders draaien we hem weer terug, toch? We hadden ook een houten kistje, waar de verkleedkleren van de kinderen inzitten en dat wij als tafel gebruikten. Na kort overleg met de patriarch ("hij is eigenlijk best lelijk, hé?) staat die nu op de kamer van dochter 1. En ineens is er een zee van ruimte ontstaan. (En dochter een is er heel blij mee. Ze heeft er meteen een soort balie van gemaakt waar ze entreekaartjes verkoopt voor mensen die in haar kamer willen. Hahaha).

O.k., elders in de kamer staan nog twee verhuisdozen met marktplaatsspullen. En over de troep op de overloop gaan we het nu NIET hebben. Belangrijk is dat er verandering is te zien. 

Volgende stap: het geheel wat aansprekender, mooier maken. Geinspirierd door... http://iheartorganizing.blogspot.nl  Kijken jullie daar ook weleens? Het is een immens populaire blog (meer dan 18.000 volgers !!!!) vol fantastische ideen en foto's van organizing projecten die het thema "opruimen" zowat tot kunst verheffen.

Dus ik ga aan de slag met wat mooi cadeaupapier. To be continued. ☺


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey, wat leuk! Een reactie!!