dinsdag 26 februari 2013

#241/365 Dag 2 + de washy mountain

Vandaag dus dag 2. Met frisse moed de lijst erbij gepakt en rustig aan alles gedaan. Deze keer kon ik natuurlijk voortborduren op de geslaagde avondroutine van gisteravond. En dat beviel al een stuk beter. Nu hangt de was. Er is gelucht. Er is iets met de schone en met de vuile vaat gedaan. Alle pluizen en kruimels zijn weggezogen - en omdat ik gister avond nog met de stofzuiger het huis door ben gegaan was er een stuk minder te doen voor de kruimeldief, en de akku hield het vol ☺ 

Het half uurtje "papier" vloog om, en ik heb niet het idee dat ik veel heb gedaan. Maar dat klopt niet: toen de wekker na 30 minuten piepte was de map toch een heel stuk dunner geworden.

Al met al heb ik 1,5 uur over de ochtend-punten gedaan. Dat is al veel beter. 

En toen werd het tijd om iets heel anders te doen. Iets zinvols. Iets dat met werk te maken heeft...

Grapje: ik moest natuurlijk nog de bank weer uitgraven, die momenteel nog onder de washy mountain begraven ligt. 

Dit lag er ook nog... veel he? Dat is natuurlijk nog van de "strijk-achterstand".
Toen ging de telefoon... Maar het leuke met vouwen en strijken is, dat je de telefoon gewoon met de schouder inklemt, en je gaat gewoon door ☺ Mijn gesprekspartner heeft dat ook ontdekt. Zij was tegelijkertijd aan het strijken. 

Na 1,5 uur (!!) had ik alles wat gewoon gevouwen kon worden opgevouwen. - Dit duurt altijd veel langer dan je van tevoren denkt! Nu nog strijken...

Maar tot nu toe ben ik heel tevreden...  to be continued!


5 opmerkingen:

 1. 1,5 uur is te overzien. Alleen die strijk is jammer, maar kletsen en vouwen is dan weer een betere combi!
  Succes met de strijk!

  Ik heb net een eigen dagschema zitten typen en uitgeprint voor de komende weken. Maar omdat ik alleen op woensdag overdag thuis ben, ben ik benieuwd of het allemaal gaat lukken. Er komt dan meer op de avonden neer... maar die broodtrommels alvast klaarmaken gaat sowieso 's ochtends tijd schelen!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat doe je eigenlijk voor werk - als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je veel gedaan de afgelopen dagen! Geweldig! En erg motiverend voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou dit werk zijn waar je de rest van de familie bij in kunt schakelen? Ik hielp al op vrij jonge leeftijd mijn moeder mee met opvouwen, de rechte danwel vierkante dingen, zoals vaatdoeken, kleine handdoeken. En de washandjes even rechttrekken. Later mijn eigen ondergoed. Als zij zakdoeken streek, vouwde een van ons ze op. En helpen met de was opbergen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed zeg! ik heb de berg hier sinds de kerst redelijk onder controle. Vandaag na het lezen van jouw blogje ook nog even gaan strijken (het dreigde weer uit de hand te lopen). Goed hoor dat je je zo goed aan het schema houdt! mijn man heeft een allergie voor lijstjes en schema's, bij mij zit het in m'n hoofd en dat gaat (meestal) goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!