zondag 24 februari 2013

#238/365 Een impel-stimpel-stapelbed...

De kinderkamers in ons huis zijn niet bepaald royaal. Om meer "speelruimte" in de kinderkamer te creeren hadden wij al het plan opgevat om op een gegeven moment voor een kind (of allebei) een stapelbed aan te schaffen. Maar het was nog geen concreet plan. Tot wij - vrij letterlijk - in ons geliefde Zweedse woonwarenhuis tegen een zeer afgeprijsd stapelbed aanliepen. Model Tromsö. Leuk gevonden trouwens: De hoogslaper te vernoemen naar een stad die hoog in het noorden ligt. Wij vonden het wel een hele leuke voor dochter 1. Dat leverde direct een enorme pruillip op bij dochter 2. Maar we bleven standhaftig: eerst eens kijken hoe het überhaupt bevalt. 

Zo was de kamer eerst.  Je zou het niet zeggen, maar in deze kamer worden regelmatig enorm grote hutten gebouwd. En dan kom je met geen mogelijkheid nog bij het raam.
Het bed stond er al een paar dagen, maar het moest nog in elkaar gezet. Zelf vond ik dat wij bij die gelegenheid gelijk de kamer een likje verf konden geven. De kamer is zo'n 10 jaar geleden behangen, en sindsdien is er niks meer mee gebeurd (ja, krassen, vlekken en tekeningen op het behang...). Maar de patriarch vond dat dat een andere keer moest gebeuren.

Dit weekend was dochter 1 uit logeren, dus bood het zich aan om het bed nu op te bouwen. Maar dat idee kregen wij pas toen zij al weg was.

Dat bracht dochter 2 op een superleuk idee: Een speurtocht uitzetten voor Dochter 1, die dan eindigt op haar vernieuwde kamer. Gezegd gedaan. Op allerhande plekken werden er briefjes met zoekopdrachten en hints verstopt: Ze moest eerst heel de woonkamer door: En toen zij alle briefjes uit de koelkast, magnetron, droger en het vogelvoederhuisje had gevist, en de bijbehorende opdrachten: "eet dit groentespiesje", "ga 5 toeren haken", "geef de vogels eten" had vervuld kwam de laatste opdracht: Een zweedse puzzel, waarvan de omcirkelde letters haar naar de bank leidden. Alwaar wij de sleutel van haar kamer hadden verstopt met de opdracht: zoek de kamer waar deze sleutel past. En nog steeds had zij geen idee! En wat een jubel en blijschap toen zij het zag!

En zo ziet het nu uit. 
Het effect is nog groter dan ik had verwacht. Het is heel ruimtelijk. En de mogelijkheden zijn legio: Het bureau zou eronder kunnen. En een boekenrekje... Maar we laten het voorlopig zo. Dochter 1 gaat ons te zijner tijd wel vertellen hoe zij het precies wil. Een ding is jammer: De kinderen kunnen net niet helemaal rechtop zitten in bed. Dat vond ik wel een minpuntje. Maar de Patriarch ziet er niet zo'n probleem in: "Als dat ze echt tegenvalt, dan korten wij het bed aan de onderkant een paar cm in." Er gaat niks boven een handige man ☺

Nu nog een bed voor dochter twee. Zij heeft er eentje met twee bedden besteld. Om een sofa te hebben. En natuurlijk voor kleine logees. 

En nu zijn de dames boven aan het huttenbouwen. De Patriarch is alweer uit huis. Wat zal ik eens gaan doen... Een kastje? Of een doos openmaken? (griezel, griezel) Of eerst strijken? Stofzuigen? 

Nee - allemaal niet. Ik heb een Beauty masker op mijn gezicht gesmeerd, en ga nu in alle rust de IKEA katalogus doornemen. ☺ ☺ ☺
6 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er leuk uit !! En idd heel geschikt om hutten te bouwen. Genoeg geklust naar mijn mening. En, is je huid al mooier geworden ? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gevonden! het ziet er veel ruimtelijker uit!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het mooi geworden en wat een leuk idee van dochter 2, die speurtocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. JA een hoogslaper is vaak een heel ander gezicht. Ziet er goed uit nu kan dochter 1 zelf kijken hoe ze haar kamer gaat indelen. Vond ik vroeger ook altijd zo leuk om te doen.

  De speurtocht was zeker een leuk idee en af en toe even lekker rust nemen is ook goed voor je heerlijk! (ik doe het ook te weinig)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!