woensdag 27 februari 2013

#242/365 Dag 3 - (bijna) alles gedaan

... de middag ging verder op aan muzieklessen van de kinderen, best belangrijke telefoontjes en vooral aan een spreekbeurt van dochter 1. (Mocht iemand iets over mummies willen weten... Je kunt me inmiddels gerust midden in de nacht wakker maken en overhoren, ik weet er inmiddels ALLES van.). Het beeldmateriaal moet natuurlijk ook nog worden verwerkt in een flitsende presentatie. Dus ik ben er nog lang niet klaar mee. 

Geen tijd dus om te koken. De Patriarch mocht aan de bak. Nu is het met de Patriarch zo, dat hij werkelijk alles kan. Maar er is een ding... hij is beslist geen keukenprins. Om eerlijk te zijn kan hij maar twee soorten eten klaarmaken: stampot rauwe aardappel (ja, dat lees je goed) en een aantal gerechten die met P beginnen (en de meeste ervan worden niet in onze keuken bereid). Vandaag werd het dus pizza. De keuken blijft dan grotendeels schoon, en dat scheelt natuurlijk ☺ ☺ ☺

Bij het stofzuigen vroeg ik me af of het eigenlijk echt nodig is. Maar ik hoorde het geregeld knisperen - o.k., ik doe dit niet voor niks. 

Iedere keer dat ik de trap oploop geniet ik ervan dat alle treden schoon zijn. Niks geen zand/stof/pluizen... Dat irriteerde mij kennelijk meer dan ik bewust waarnam.

De patriarch attendeerde mij wel op een detail waarmee ik bij de avondroutine rekening moet houden: De wasmachine en de vaatwasser mogen niet tegelijk aanstaan - anders vliegen de stoppen eruit. Jammer genoeg loopt de vaatwasser nu al... 

de wasmachine staat nu op scherp... wie het langst wakker blijft mag'm aanzetten...
P.S.: Errug leuk, trouwens: al die commentaren, complimenten en tips die ik via de reacties krijg. Het stimuleerd enorm! ☺

8 opmerkingen:

 1. Hoi hoi, Ik doe mee met je lijst en vink vrolijk allerlei zaken af, maar zet jij echt elke dag de vaatwasser aan? Bij ons is ie helemaal niet vol na een dag. (Wevdoen de pannen met de hand).
  Verder is het super, heb de lijst wel aangepast naar onze dingen - stofzuig/kruimeldief niet elke dag - maar het halve uur papieren heeft al zeer geholpen!!
  Groetjes, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eet je trouwens ook glutenvrij (speciale producten, brood ed) of let je er bij gemaksverpakkingen op.
  En de harten, ja dat was al langer een wens en nu dacht ik, leuk project voor met de kinderen of gezamenlijk (manlief warmt steeds meer voor het idee). Wat voor soort verzameling heb jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi, wat been prachtidee, zou ik je een brutale vraag mogen stellen? Zou je mij de lijst kunnen mailen. Ik krijg hem zo niet van je blog af. En ik zou er ook graag mee werken.
  groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook zo'n lijst, maar dan met de dingen die wekelijks moeten gebeuren (vuilnis buiten op woensdag, bibliotheek etc) in een plastic mapje op de koelkast en dan kan ik met een whitboardmarker lekker afvinken. En als de week voorbij is haal ik alles er weer af en begin ik opnieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ga je goed! Wat heerlijk voor je dat je nu zo "opgeruimd" de trap oploopt. Wat die machines betreft: zet er een tijdschakelaar tussen, dan laat je eerst de afwasmachine om 23.00 uur aanslaan en om 05.00 uur de wasmachine (doe ik ook). De afwasmachine kan de hele nacht drogen en de was ligt niet de hele nacht nat in de machine (bleu, stinkt soms zo). Groeten en ga zo door, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste El, Het is nu 6 maart. Ik volgde je blog dagelijks. Ben je gestopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sorry, het is nu 6 mei, je laatste blog was van 4 maart… Zo jammer!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!