zaterdag 23 februari 2013

#237/365 Het krat is leeg!

Eindelijk heb ik alles compleet en ordelijk voor de belasting! Wat een opluchting. Horray - én met een leuk side-effect: het krat (dat er 4 weken geleden nog ZO bijstond), is leeg. Nou ja, leeg... leeg. Papier groeit natuurlijk altijd weer aan. Alles wat nog speelt of op de een of andere manier nog niet is afgehandeld zit nu in een map die voor elke dag van de maand een vakje heeft. Nog niet helemaal verdeeld, maar met mijn nieuwe daily routines (lees hier alles over mijn toekomstige nieuwe vaste ochtend- en avondrituelen), die maandag ingaan en die de basis moeten gaan vormen van een ordelijkere versie van mezelf, krijgt de map elke dag een half uur onverdeelde aandacht, en dan moet het gewoon goed komen. Ik wil echt nooit meer zo grote papieren stapels met een ingebouwde 'tegen-aan-hik' factor hebben.

Ik hoop zo, dat de daily routines aan gaan slaan. Wat zeggen ze toch over nieuwe (en betere) gewoontes? Je moest ze 28 dagen achter elkaar toepassen, en pas dan is het ingesleten. Anderen hebben het over 6 of 7 weken. Hoeveel tijd zou er staan voor hardnekkige gevallen???


Dit krat is in ieder geval weer leeg en kan terug in de bijkeuken alwaar het dienst doet als wasmand.

links de map. Zo is het te overzien!
En naast de map is nog zo'n geval. Pennen, potloden, white-board markers... Je zoekt ze uit, brengt de hoeveelheid terug naar normale proporties. Je bergt ze op in een la. En verhip: binnen enkele weken hebben ze zich verdrievoudigt.

Hoe dat komt? Nou, het gaat dus fout in de la. Daar is het namelijk donker, en dan wordt het gezellig. Van het een komt het ander... En voor dat je weet hebben ze allemaal gejongd. Ja, zo zit dat. 

De gele bak ga ik dus uitzoeken, en dan wordt elk bureau hier in huis voorzien van een eigen selectie aan pennen, potloden en tekstmarkers. Die dan in een bekertje op het bureau staan, zodat we ze in de gaten kunnen houden.


5 opmerkingen:

 1. Kun je ook van je dagelijkse werkzaamheden n link maken, bovenaan je blog bedoel ik, waar ook opruimtips en zo staat? Wat het aanleren van nieuwe gewoontes betreft, op t moment dat je er minder bij na hoef te denken, dat het "vanzelf" gaat, ben je n heel eind op de goede weg. Maar ik heb al eens gelezen dat het 40 dagen kost. Zowel aan- als afleren. En niet om pessimistisch te doen, maar t kan n keer even misgaan. Dat weet je ook wel, zo gaat dat met opruimen. We kunnen altijd opnieuw beginnen. Dat heb ik de afgelopen dagen gedaan, met de inspiratie van jouw blog. Dus..... het komt goed, al is het met vallen en opstaan. Vallen is niet erg, zolang je maar weer gaat staan! veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 40 dagen... dat zijn om en nabij 6 weken... Ik ga ervoor!

   En bedankt voor de tip. Wat een uitstekend idee: ik ga inderdaad een knopje maken met "Dagelijkse huishoudelijke taken".

   Verwijderen
 2. O zo zit dat dus met die pennen en potloden. Ik vroeg me al af waarom er steeds meer leken te zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooo wat goed zeg de hele krat leeg dat verdient een dikke kus dus bij deze van mijn een digitale kus :* Ik weet hoe moeilijk het is administratie is ook echt niet mij ding kan ik je zeggen. Wat zal dit een goed gevoel gegeven hebben zeg. Ik wordt er zelf gewoon blij van haha.

  Ik hoop dat je daily routines lekker gaan verlopen gewoon volhouden dat is het belangrijkste en volgens mij komt dat wel goed bij je ;-)

  SUCCES!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!