maandag 11 februari 2013

#228/365 Grote stappen gemaakt...

Eigenlijk wilde ik vandaag decoratief bezig gaan. maar het kwam anders... De vele lege vakken in de diepe IKEA kastelementen inspireerden me uiteindelijk tot een van de grootste metamorfoses in huis...


je ziet hier twee hele diepe kastelementen en een smal overgangsstuk naar de 30 cm diepe boekenkast. Veel te massief allemaal. Wel nodig voor de stereo-installatie en de diepe tv. Maar de oude tv had het begeven, en de stereo doet het ook niet meer. Hier ben ik al begonnen de plankjes ertussen uit te halen.


nog niet zo makkelijk in je eentje...  Wat ik ook doe, ik kom niet bij de luidsprekers. Een kooklepel biedt uitkomst. Ik hark de luidspreker dichterbij, en het lukt me ze naar het linker kastelement te schuiven. Hetzelfde doe ik met de stereo. Makkie. En hoe moet ik het tafelelement eruitkrijgen. Het zit vastgeschroefd... Maar dat lukt met een oud mes. Voor het steunkruis heb ik wel een schroevendraaier nodig. Maar ook dat lukt. Uiteindelijk heb ik dan ook het eerste van de diepe kastdelen eruit. Het is de bedoeling om het voorlopig zo te laten. Zou de keyboard (staat nu aan de andere kant) ertussen passen. Ja hoor, perfect. Ik wou net voorzichtig juichen, toen ik opmerkte dat het laatste kastelement wel erg wiebelig stond. Effe voorzichtig kijken - er zat geen steunkruis achter. Oeps. Was ik even blij toen de Patriarch even later naar kwam. In plaats van "hoi" of andere begroetingsrituelen riep ik alleen: "Zou je de kast eventjes heel snel willen stabiliseren?" Maar dat ging niet meer. "Echt niet?" "Echt niet". O.k., dan zit er niks anders op... De een houdt de kast vast, de ander ruimt uit...

Een paar minuten later kijken wij vol verbazing in onze woonkamer... Een totaal ander gezicht. Wat een zee van ruimte.
o.k., eerlijk is eerlijk: er staan nog wat dozen, en lege bakken, die wij moeten wegwerken. Maar de stereo en de Ivar elementen liggen al op zolder.  In de schuur liggen heel wat spullen voor de kringloop klaar.

mooi hé? Minder vindt ik alleen de zijkant van het boekenrek. Daar ga ik nog iets voor verzinnen. Iets met lapjes, of patchwork of zo... 

19 opmerkingen:

 1. Ja echt een groot verschil veel mooier zo. Leuk he die veranderingen. Het ziet er echt goed uit Toppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ennuh iets leuks aan de zijkant van de kast ja ordt het vast gezelliger van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat denk ik zeker ook. En hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ideeen ik krijg...

   Verwijderen
 3. Wauw! Wat mooi! Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. das idd een megastap... knap gedaan, hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon vanochtend zonder om spullen heen te moeten slalommen naar het raam.

   Verwijderen
 5. jeetje wat een verchil! Ziet er super uit. En die zijkant, daar vind je wel wat op. Een mooie langwerpige tekening op poster kan ook uitkomst bieden.

  Groetjes, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... of meerdere posters onder elkaar. Het is zeker 2,70 hoog. Maar ik kan echt van alles bedenken: tasjes, of van die plastichoezen waar postkaarten in kunnen, of quiltblocks, of allemaal stofjes aan elkaar gepatchworked, of granny squares haken...

   Of zelfs verschillende dingen. Voor elk jaargetijde een...

   Verwijderen
 6. Geweldig, wat een resultaat en wat een ander gezicht! Veel rustiger en ruimer! Wat zul je hiervan genieten, elke keer als je er naar kijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeg dat wel. En het effect wordt nog erdoor versterkt dat het raam nu "gordijntjesloos" is. Daar heb ik geen foto van. Dit inspireerd me dan weer tot een luchtigere solution voor het raam.

   Verwijderen
 7. Ik zit hier met open mond van verbazing te kijken. Wat een verschil!
  Leuk hè om gaandeweg te ontdekken dat je steeds minder nodig hebt. Het is net of je zelf over een weggooidrempel moet. Maar als je dan eenmaal los bent....
  Geniet van de ruimte.

  groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad - ook wij lopen met open mond door de kamer. Er ligt nog genoeg (buiten beeld) dat opgeruimd moet worden. Maar hier genieten we zeker al heel erg van!

   En betreffend de "weggooidrempel" - Hier heb je helemaal gelijk in! Spullen wegdoen... Het is vooral in het begin erg moeilijk (mijn weggooidrempel was dan ook 50 cm hoog...) maar je kunt het kennelijk leren (-:

   Verwijderen
 8. Wat een verschil! Het is echt heel mooi geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, en de posters (wereldkaarten) komen ook veel beter tot hun recht zo.

   Eigenlijk moet op de plek van de keyboard een groot bureau (erfstuk) komen. Maar daar heb ik helemaal geen zin meer in...

   Verwijderen
 9. Wat een groot verschil, en wat een ruimte. Wat betreft voor de zijkanten van de boekenkast. dat heb ik hier zo opgelost. Op de markt had ik goedkoop ecru kleurig katoen gekocht en dat hebben we er tegenaan getimmerd. Mijn man had dunne plintjes gemaakt en zo konden we de stof in stijl vastzetten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's ook een idee... Iets soortgelijks had ik aan het diepe kast-element (die had natuurlijk ook een zijkant). Ook van ecru-katoen van de markt. Maar niet eraan vastgetimmerd. Ik had een soort vlechtpatroon ervaan genaaid, en dat met strikjes vastgezet. Van dezelfde stof had ik eerder al een zak gemaakt die aan de box hing, voor boxspeeltjes etc. Die paste toevallig perfect aan de zijkant van de kast. Dus dat was heel lang de opbergplek voor poppenkastpoppen ☺

   Verwijderen
 10. Mooi geworden! Heerlijk hè die ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zo'n kast doet me denken aan wat wij vroeger thuis hadden.
  Was ook een hele wandkast met alles erop en er aan.
  Je denkt door de openheid dat het ruimtelijk is maar door de jaren heen wordt het steeds voller.
  Pas als het weggaat zie je de ruimte.

  m'n ouders hebben trouwens 1 onderdeel van de kast nog steeds. nl de staander waar om de zoveel tijd werd gemeten hoe lang we waren ;)

  Maar 't ziet er goed uit bij jou

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!