zondag 17 februari 2013

#233/365 De overloop

... en toen kon ik het NIET meer zien. De overloop namelijk. Wie al langer meeleest zal denken: Wacht eens even, die had je toch al gedaan? Ja, dat klopt. En het was helemaal leeg. Wat er nu weer  ligt? Eh, ja... allerhand spullen die bij vorige opruimacties zijn overgeschoten. Met name spullen die nog op Marktplaats moeten. En voor de rest...? Tja, ongetwijfeld wol  en stof. Er ligt nog een slaapzak van een logeerpartij. Die moet nog terug op zolder. En in de blauwe tas zit allerhande spul dat in het familiearchief moet komen. 


Afgelopen week was ik bij Gamma, en heb een pak verhuisdozen op de kop getikt. (Ze waren in de aanbieding). Het doel was alleen: de overloop leuker uit laten zien. Alles oververpacken in handzame(re) stapelbare dozen. Geen stapels meer, geen tassen en geen boxen waarvan we geen deksel meer hebben.


Kijk, zo ziet het nu uit!
Eigenlijk wou ik me hier geen uren mee bezig houden. Gewoon alle zooi in de dozen gieten, en klaar. Maar voor je het weet ben je toch aan het schiften, clusteren en uitsorteren. En wat zijn de verhuisdozen toch makkelijk en handig. Beats bananendozen, als je het mij vraagt. 
en de hoek is er ook van opgeknapt, want...

... zo ziet het er nu uit (en nee, we hebben de muur niet groen geverfd. Het ligt aan de foto... ☺)

Maar gauw is het gedaan met de lege plekken in huis, denk ik... De 19 dozen uit mijn moeders huis incl. een groot bureau komen eraan...

Kijk en huiver mee, de komende dagen ☻

7 opmerkingen:

 1. Ha, wat herkenbaar!!! Ik ben andersom bezig, de dozen die 4 jaar geleden, na de verhuizing van mijn moeder naar een verzorgingshuis, bij mij op de vliering zijn gekomen, ben ik nu aan t opruimen. Elke week gaat er wat mee naar mijn moeder, dat bekijken we samen. Ik noem het Uu-Bees, Uitgestelde Beslissingen. En dat zijn geen gemakkelijke dozen. Wel gaat het nu gemakkelijker dan n paar jaar geleden, merk ik aan mezelf. Ik kan langzamerhand dingen loslaten die geen goede herinnering hebben. Terwijl ik heel lang heb gedacht dat, door het maar steeds te blijven bewaren, de negatieve herinnering zou veranderen in een positieve. Dat is niet waar! Wie weet heb jij hier op den duur ook nog wat aan. Mijn compliment voor je blog, dat je ook zo trouw elke dag schrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel... ja, ik moét het gewoon elke dag doen. Anders kom ik uit het ritme.

   Ja, ik heb het ook met sommige dingen. Als ze dan uit een doos komen denk ik. "He? Heb ik dat nog bewaard? In de dozen van mijn moeder zitten ook nog heel veel Marktplaats-dingen. Ik hoop dat het gauw gaat slinken...

   Verwijderen
 2. Zo wat herkenbaar die overloop. En die verhuisdozen, goeie tip!

  Mijn moeder heeft me gevraagd om als ik in mijn eigen huis klaar ben (vandaag is dag 102 van 365...) dan met haar mijn ouderlijk huis kom helpen doen. Op de zolder staat namelijk meer dan ik in mijn hele huis heb staan aan boeken, spelletjes, kleding etc.
  Ze is wel al begonnen, want ik heb ondertussen twee bananendozen ;-) gekregen met mijn eigen oude kinderkleding (ruim 30 jaar geleden....). Die kan mijn dochter nu aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi El,

  Ik vond je blog een paar dagen geleden en vond hem leuk, dus plaatste ik hem in mijn leeslijst. Wou gewoon maar even dag zeggen nu. :)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja het ziet er zeker opgeruimder uit. (dikke duim) Helaas zit er alleen nog wel weer een boel werk in he ;-)

  Gewoon doos voor doos doen dat werkt best wel goed. Hier moet ik ook nog wat doos uitpakken maar dat komt nog wel. Mijn hobbyruimte heeft even voorrang nu :D

  Je hebt wel weer lekker ruimte gecreëerd. Jammer dat je deze waarschijnlijk zo weer kwijt bent als de spullen van je moeder komen (of heb ik het mis haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent echt een doorzetter! Knap hoor! Het lijkt wel of je veel schuift met de spullen, als je echt wat meer weg zou doen, ben je ook echt verlost van veel spullen. Misschien dat je bv tegen jezelf zou kunnen zeggen: 1 van de 10 spullen die ik in m'n handen heb, ga ik echt wegdoen. En dan bv naar de kringloop, dus niet verplaatsen naar een rommelmarktdoos, want dan heb je het nog in huis liggen. Volgens mij lijk je (wat spullen betreft) heel veel op mij, vandaar deze tip. Ik ben er jaren mee bezig geweest om alle spullen maar te ordenen en te herordenen. Nu er daadwerkelijk iets weggaat, kost het me minder tijd en heb ik het langer netter in huis. 't Is maar een idee hoor, ik kan er wel helemaal naast zitten, dan leg je het maar lekker naast je neer! Heel veel succes gewenst, je kunt heel trots zijn op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. toch..heel knap dat je eht elke dag weer aanpakt. Door die 19 dozen kom je ook weer heen........

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!