zaterdag 16 februari 2013

#232/365 Computer verder opgeruimd

Vandaag had ik heel wat op mijn lijstje staan om te doen. Maar verdraaid. Iedere keer als ik wou beginnen, hadden de kinderen weer iets. Op een gegeven moment speelden ze lief. Wel in de kamer, maar ze waren rustig. Mijn hand strekte zich uit richting de belangrijke papieren waar ik iets mee moest doen.... en ineens een harde gil vanuit de andere kant van de kamer. Dochter 2 had per ongeluk (?) tegen de hand van dochter 1 geschopt. Heel hard, zodat twee vingers helemaal naar de verkeerde kant bogen. Gelukkig zijn kinderen gemaakt van rubber. Maar ergens tussen het koelen en het troosten heb ik het opgegeven. Ik wikkel nog een elastisch verband om het gewonde pootje en ging achter de PC zitten.

En meteen was er vrede in huis. Ik had al vaker zo'n verdacht dat de kinderen mijn gedrag spiegelen. Kom ik aangelopen met schrobber en emmer, dan breekt gelijk de pleuris uit. Als ik ook maar eraan denk om de was te doen vallen er direct gewonden. Om het lot niet te tartten laat ik de belangrijke papieren waar zij zijn.

Zolang ik maar rustig achter de PC zit is er dus niks aan de hand. Kan ik nog wel iets nuttigs doen? Jaaa, er waren nog mappen die ik wilde ordenen. Er moesten twee mappen worden samengevoegd. En dat gold ook voor alle dubbele ondermappen. En dan was er nog een map waar ik nog helemaal geen ondermappen had gemaakt. En de titels van de documenten waren ook niet altijd handig gekozen.


Ik betrap me er steeds vaker bij dat ik informatie liever opnieuw ga googlen dan ze in mijn mappen op te snorren. Dat is dus niet efficient.

Inmiddels heb ik van de 3 mappen 2 gemaakt. Mét logische ondermappen en kloppende titels. 

En ik hoop, hoop, hoop dat de rest van de vakantie niet op dezelfde manier gaat...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey, wat leuk! Een reactie!!