vrijdag 1 maart 2013

#244/365 Dag 5 Huishoudroutine en - Er zijn van die dagen....


... waar alles in het honderd loopt... En gisteren was zo'n dag. Alles liep prima - tot het moment dat ik ontdekte dat mijn fiets is gestolen. Dat alleen is al een ramp... het was een hele fijne fiets. Ik ben nogal precies met mijn fietsen, en deze had alles wat ik wil... Plus dat ik nu natuurlijk alle afstanden moet lopen. En ik moest gister middag allerhande belangrijke dingen regelen/kopen, die niet uitgesteld konden worden. Aangifte doen kwam er dan ook nog bij (en dat vraagt ook weer tijd - ook al deed ik het online.) Alles lopend doen duurt uiteraard ook veel langer. 's middags moest dochter 1 nog de puntjes op de i zetten voor haar spreekbeurt. Dat werd ook later dan gepland... Toen dat was afgerond was het al na 22.00 uur - en moest het avonddeel van mijn huishoudroutine nog beginnen. Dat was eventjes zuur. Maaaaaar, ik heb het toch allemaal gered ☺ ☺ ☺

En zo kon ik vandaag - gelukkig maar - toch relaxed beginnen aan dag 5. Dat was maar goed ook: het is bij ons een beetje traditie dat de kinderen de generale repetities van spreekbeurten en dergelijke tijdens het ontbijt van de dag zelve doen. Dat lukte dus wonderbaar.

Vandaag was het dus de bedoeling dat het huis een "grote beurt" krijgt. Maar er kwam een werkgerelateerde afspraak tussen. Een circa-afspraak op een onhandig tijdstip: 11.00 uur. Na de ochtendroutine had ik nog tijd om de bedden te verschonen en de computerhoek grondig af te stoffen. En toen durfde ik al geen grote dingen meer overhoop te halen. Het is dodelijk om bezoek te ontvangen in een halfgedweilde woonkamer... Dus heb ik de pennenla aangepakt.

ben nog steeds erg blij met de ladeverdelers...
... maar er zit een hoop ruis tussen. Dit ga ik eens even ordenen.
Wie heeft er toch wasknijpers in deze la gedaan? En wat doen mijn oorbellen hier???

Dit is alweer stukken beter
... en we hadden ook nog het kratje vol met potloden, pennen, textmarkers, en ga zo maar door...
leeg en kan schoongemaakt

voor op de kinderkamers. 
De pennen zijn alleen maar gesorteerd, nog niet uitgezocht. In het weekend ga ik eens testen of ze het allemaal nog doen. Dan zal er vast een deel weggaan.

Toen mijn afspraak weer was vertrokken had ik nog 1,5 uur tijd. Grote schoonmaak dus. Maar waar moet ik mee beginnen. En wat ging ik eigenlijk precies doen. En wat niet? Da's dus weer het getreuzel en getwijfel van iemand die geen plan heeft gemaakt... En dat was natuurlijk ook zo. Uiteindelijk ben ik finaal afgedwaald en heb ik wat spullen op marktplaats gezet (ook belangrijk... maar dat stond niet op het programma). 

Ik heb dus een plan nodig...   een schoonmaakschema voor de grondige klussen 1 x per week. 

En er was ook nog goed nieuws:
- de droger droogt weer! Joepieh!!!
- dochter 1 kreeg een 10 voor de spreekbeurt (*trots*)

6 opmerkingen:

 1. Wow, wat goed, een 10! Gefeliciteerd!

  (Overigens de eerste keer dat ik reageer op je blog. Je opruimacties zijn ook fantastisch om te lezen. Maar dit vraagt om een reactie. Zo druk mee geweest, en dan een 10!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super voor je dochter!
  Ach hier komt er ook altijd iets tussen ;( ik schrijf al veertien dagen dat ik naar de kringloop ga om spullen te doneren maar het lukt me niet ;(
  Ondertussen groeit de berg dozen....dat weer wel.....
  heel veel liefs en bedankt dat we je mogen volgen met deze nieuwe uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry nog vergeten....wat vervelend van je fiets....daar zou ik ook het hart van in zijn!
  Waarom doen mensen toch zoiets?!
  ik hoop dat je hem snel terug vindt!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. uJe dochter gaat goed het weekend in met een 10 :)
  Jij helaas wat minder door je fiets die gestolen is......

  Enne voor je "grote" klussen huishoudschema is het wellicht handig om een soort roulatierooster op te zetten waarbij je bijvoorbeeld elke week 1 kamer extra goed doet. Dan komt eens in de (aantal kamers in het huis) zoveel weken alles wel weer terug maar heb je wel altijd een lekker schoon huis.
  Dat is tenminste waar ik ook heen probeer te werken, maar dan moet het eerst opgeruimd zijn allemaal en hoop ik doordat het allemaal lekker goed bij te houden is, het niet meer gaat versloffen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooo balen van je fiets en het afdwalen heel bekent. Ja schoonmaakplan zeker een goed idee heb ik hier ook gedaan de ene week een grote beurt voor de woonkamer. Andere week de keuken dan de slaapkamer en ga zo maar door :D

  Je bent in ieder geval lekker bezig. Toppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. A trained 60 minute egg timer efforts warnings from disturbance to a bell and your car turned
  off is a great wellbeing performance within this stove. Our Matte Schokohrrutige Alloys collection should be able to synthesis straight to to create inner deb?
  cor manner. Staninger's users besides that purchase a much farther infrared vivid hot and cold temperature spectrum to nap on together with.

  my website - hamilton beach yellow toaster

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!