vrijdag 8 februari 2013

#225/365 De woonkamer onder handen

Er kwam eventjes een kleine pauze in het bloggen. Maar gelukkig niet in het opruimen ☺ De afgelopen dagen is er heel wat gebeurd: ik ging namelijk serieus aan de slag met het "crisiskrat". Uren werk... Maar eerlijk is eerlijk... ook weer niet zoveel als ik altijd van tevoren denk dat het zal zijn. De attente lezer weet natuurlijk dat ik een paar maanden geleden een papieren tijger van een hele andere orde heb getemd. En daarmee vergeleken was dit een makkie. En ja, het is gelukt. Bijna alle papier is uitgezocht! Yihaaa! Het grote krat is weer daar waar het hoort (bij de andere grote kratten in de bijkeuken). Ik heb nu een minikratje in dienst, en daar staat alles in plasticmapjes voorgesorteerd. Dat scheelt enorm!

... onze oudpapierbak, nadat ik klaar was. Dit kon allemaal weg!!!
Een vriendin belde... Reuze gezellig, maar ik had eigenlijk andere dingen te doen. Dus de telefoon onder de schouder geklemd, en ondertussen een beetje opgeruimd, en even een doekje gepakt... En voordat je het weet ben je lekker bezig, en heb ik zowaar de hele woonkamerkast even nagelopen.

Rare frutsels ertussen uitgehaald, alles afgestoft. De vakken had ik natuurlijk allemaal al eerder gedaan. En ik moet zeggen - kastonderhoud gaat echt veel sneller dan een kastje helemaal doen!

Kunstwerkjes van de kinderen
Even twee foto's van de afdeling "kinderkunst". De kinderen produceren het een en ander... En ik vindt het bijzonder moeilijk om daarvan iets wet te doen. Maar ja, als het vakje dan op een gegeven moment ZO uitziet... tja, dan moet het...

zo lijkt het weer ergens op... ☺
Ook het kinderbureautje is weer leeg. En de hele kast is afgestoft.

Over een paar weken willen wij een paar kastelementen eruithalen. Dat is alvast een mooi begin.
2 opmerkingen:

 1. Wat goed van je precies wat je zegt dat je niet blogt betekend niet dat je niets doet. Hier moet ook nog steeds wat aan de administratie gedaan worden, maar nu ben ik eerst bezig met de hobbyruimte dus dat moet gewoon nog even wachten ;-)

  Wat betreft de kinderknutsels samen met je kinderen bepalen wat weg mag is ook handig. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de kinderknutsels samen met de kids uitzoeken heeft ook mijn voorkeur. Hebben we de afgelopen keren ook gedaan. Maar het probleem is dat dan bijna niks wegmag, en dan blijft het door het huis zwerven. Nu heb ik het zo gedaan dat ik een paar dingen in de bijkeuken heb neergelegd. Als er niet naar gevraagd wordt, dan gooi ik ze volgende week weg...

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!