woensdag 20 februari 2013

#235/365 Kastje in de WC

Ik heb ontzettend veel zin om bergen te gaan verzetten. (De zon scheen weer in de kamer...). Maar helaas vragen andere belangrijke dingen mijn aandacht. En zelfs daar kom ik niet aan toe... 't is nog steeds vakantie, en natuurlijk wil ik ook nog leuke dingen met de kinderen doen. - Buiten het werkstuk, de spreekbeurt en de boekenbeurt, die ook nog op het programma staan...

Maar niet getreurd, Als ik geen berg kan verzetten, dan tenminste een bergje want ik heb natuurlijk ook nog kleine klusjes. Bijvoorbeeld het ontzettend handige kastje in de WC - die had ik natuurlijk al een keertje gedaan. Maar hij kan weer een make-over gebruiken. 

Er waren toen een aantal dingen, die ik er "op proef" heb laten staan. Als in: nu weet ik dat het hier staat, en wellicht gebruik ik het nu. Eens even kijken:
Ziet er niet direct rampzalig uit. Maar kan zeker wat minder en wat opgeruimder.... De laatste tijd zit ik toch erg te zoeken in mijn make-up-spullen. En de wc- en handen-ontsmetters gebruik ik wel (op reis, voor de wc's in treinen, en op festivals), maar als ik ze nodig heb, waar zoek ik het dan? Boven in een laatje dat de label "travel" draagt. Mooi, daar mogen zij weer heen. 


Een deel van de monthly hygiene artikelen kan ook naar boven. Oogpotloden korter dan 4 cm doe ik ook weg ☺ Een van de parfumflesjes is leeg. Ik vindt 2 lege make-up tubes. Weg ermee. De haarproducten  gebruik ik eigenlijk nooit... Maar een blik in de spiegel verteld mij, dat het misschien niet gek zou zijn om weer eens iets in mijn haar te smeren... Dat zijn dus de nieuwe "ik geef jullie nog een kans" dingen. 

Ik bekijk ook het stapeltje handdoekjes even: Ik irriteer mij mateloos aan de handdoeken zonder ophanglusje. There is no time like the present: ik sorteer ze meteen uit en leg ze op de stapel: te repareren. 

En net toen ik dacht: "het plexiglas make-up bakje is wel erg smerig" ging het wekkertje: Ik had mezelf 10 minuten gegeven voor deze klus. Hm, dilemma. Maar als ik het vieze ding nu weer terug zet, dan is het niet echt af. En hoelang zou het duren om dat ding even grondig... ? Nou ja, wie de regels maakt, die mag ze ook aanpassen.

En het duurde 4 minuten. Op de foto is het helaas niet echt te zien, maar in 't echt is het een heel verschil ☺

Oh, en ik begin iedere keer weer met mijn "dagelijkse routine" - maar er gebeuren steeds maar een deel van de dingen. Dan moesten we erg vroeg weg, of dan werd het 's avonds erg laat. En als ik moet kiezen: de kinderen nog gaan voorlezen of gaan stofzuigen, dan wordt het toch voorlezen... ☺ en vervolgens heb ik er geen puf meer voor (ik heb ergens gelezen dat je een goede moeder eraan herkent dat ze een plakkerige keukenvloer heeft... Maar wat mij betreft hoeft het ook weer niet zoooo zwart-wit... ☺☺☺)

Maar wat ik vandaag wel heb gedaan: ik ben dus met de kruimeldief door het huis gaan hengsten... En dat beviel wel goed. Als ik de grote stofzuiger pak, dan wordt het vanzelf een grote klus. Moet ik drie keer een andere stopcontact zoeken... En dan denk ik gauw: nu ik toch bezig ben pak ik dit ook gelijk mee, en dan kan ik ook gelijk even langs de plinten enz. enz. En dan ben ik ineens 3/4 uur verder en is de trap nog niet ontstoft. Met de kruimeldief (heeft geen snoer, hé!)  lukt het wel om een snel rondje door het huis te doen. Ronddwarrelende wolmuizen en kleine frutsels op te zuigen. Dus die houden wij erin!

En verder: Misschien is het verstandiger om serieus met de routine aan de gang te gaan als de kinderen weer op school zijn... 

6 opmerkingen:

 1. Hahaha, heerlijk blogje ! En ik voelde ook weer precies hetzelfde hoor met die zon vanmorgen. Maar bij mij worden er nauwelijks hoopjes verzet...vanwege de vakantie. Ik zie het verschil op je plankjes wel hoor ! Ziet er goed uit. En ook heel herkenbaar wat je schrijft over de dagelijkse dingen waar je niet iedere dag allemaal aan toekomt. Omdat het leven ertussen schuift. Dat accepteer ik (ook) in mijn leven/huishouden. En ik verkies (nou, helaas verkoos) ook altijd voorlezen in plaats van wat ook maar.Enne, wat die goede moeder betreft, en die vieze vloer; helemaal mee eens.Daar ken ik nog een leuke spreuk van. Heeft me altijd opgekikkerd als ik uit een spic en span huis kwam. Hoe schoner het huis, hoe kwader de vrouw. Hoe vind je die ? Je inspireert me om voor morgen toch een klusje te gaan plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is ook goed... "hoe schoner het huis, hoe kwader de vrouw". Dat klinkt een keertje anders dan: Hoe het in je huis uitziet, ziet het ook in je hoofd uit.

   En het leven schuift soms wel erg veel ertussen...

   Verwijderen
 2. Wat handdoeken betreft, ik heb er aan elk 4 (ja vier!) lusjes! Op elke hoek 1. Zo slijten ze gelijkmatig. En je kunt n wat natte handdoek even omdraaien, zodat je weer n droge kant te pakken hebt. Werkt bij mij wel! Je kunt er ook 2 stuks aandoen. Ik gebruik er elastiek voor, ca. 10 cm per lusje, elastiel dubbel vouwen, ca 2 cm op de handdoek, 3 cm steekt uit, onder de naaimachine doorhalen: klaar! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo, ik dacht al dat ik handig was met een ophanglus boven en eentje onder... ☺ Althans - bij die handdoeken die ik naar behoren had gelabeld. Maar vier lusjes en dan van elastiek vindt ik een hele goeie. Die ga ik zeker onthouden. Dankjewel!

   Verwijderen
 3. Wij hebben ook een kastje in de wc, een schuine hoek onder de trap met 2 planken. Op de grond onder die planken staat een grote doos met de voorraad luierdoekjes, papieren zakdoekjes en toiletpapier. Op de onderste plank staan 2 dozen, eentje met de voorraad schoonmaakmiddelen en eentje met de voorraad zeep (shampoo, douchegel, etc). Op de bovenste plank staan de tuinboeken en liggen een stapel tuintijdschriften en een stapel computertijdschriften. Bovenop die stapels (jaja, we komen eindelijk bij de pointe van dit verhaal) ligt het cadeaupapier, in een rommelige hoop, herbruikbaar, in alle maten, én cadeautasjes. De openbaring van vandaag: als ik nu al het cadeaupapier in zo'n tasje doe en het in een hoekje van ons kantoortje zet, is het toilet ineens netjes, wordt het papier niet beschadigd en blijft het onbestoft, en staat het op een veel logischer plek. Hoera! Dankjewel!

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk is het belangrijk dat je zeker nu in de vakantie tijd maakt voor de kinderen (dat zou ik ook doen als ik ze had), maar ik vind wel goed van je dat je toch nog even de tijd neemt om iets kleins te doen. Ik zeg maar zo alle kleine beetjes helpen ;-)

  Ennuhhh die routine
  Dat je al met de routine bezig bent is al goed (Dikke duim van mij)Ik weet hoe moeilijk het is. Het heeft bij mij ook een tijd geduurt en nog af en toe gaat het niet zoals het eigenlijk zou moeten. Maar maak je niet druk je hoeft ook echt niet alles iedere dag te doen. Als je er maar voor zorgt dat alles wel een keer gebeurt en niet steeds het zelfde doet komt het helemaal goed :D

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!