maandag 25 februari 2013

#239/365 Vandaag ga ik ermee beginnen... My Daily Routine!

Vandaag ga ik van start om mij aan te leren om elke ochtend en elke avond een lijstje huishoudelijke taken af te werken. Zie hier! Het zijn de minimale dingen die elke dag moeten gebeuren om te voorkomen dat het een en ander in het honderd loopt. Het is de bedoeling om het allemaal vlug maar aandachtig te doen. Het mag niet uit de hand lopen en al helemaal niet uitmonden in een soort dagelijkse lenteschoonmaak, want ik heb natuurlijk nog andere dingen te doen. Maar er mogen ook geen dingen worden overgeslagen. En het moet elke dag gebeuren.

Ik geef mezelf 40 dagen om hier een nieuwe gewoonte van te maken.

I'm all ready and I'm all prepared: De afvinklijst hangt aan de koelkast. ☺

Het doel: Relaxed huishouden met een schema voor de dagelijkse routines. 

P.S.: De verdeling van taken in het huishouden is bij veel mensen een heet hangijzer. Ik heb een superinspirerend filmpje gevonden, waar een jonge vrouw verteld op welke verfrissende manier zij en haar partner het hebben opgelost. En het werkt! Het filmpje duurt iets van 7 minuten en is een echte aanrader!

8 opmerkingen:

 1. Veel succes met je ronde door je huis. Ik ben gisteravond al even door mijn zithoek gegaan, voordat ik naar bed ging. Dat was, n half uur geleden, wel prettig de kamer binnenkomen, op de vroege morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanmorgen had ik even geen tijd voor het filmpje (moest zoon even
  naar het station brengen ;) en daarjuist viel het internet toch wel niet uit zeker! dus heb ik al een rondje opruimen gedaan...
  er kan en mag gerust iemand binnen vallen nu ;)
  Leuk filmpje trouwens...
  Veel succes met je veertigdagen uitdaging....
  ik ben benieuwd!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. succes, je zal zien dat het heel snel een routine is waarvan je niet meer anders weet.

  Ikzelf doe elke avond voor we naar bed toegaan hier in huis even een snelle 10 minuten ronde. Even alle kopjes, glazen e.d. in de vaatwasser. Salontafel leegruimen en zorgen dat de schoenen / jassen en tassen weer weg zijn waar ze horen. Dit doe ik eigenlijk al jaar en dag en ik kan ook niet rustig op bed liggen als het niet is gebeurd.
  Daardoor komen we wel elke morgen in een redelijk opgeruimde woonkamer en word je niet direct geprikkeld door troepjes enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met je nieuwe hhroutine! Ik heb ook weleens ergens gelezen dat je iets 10x moet doen voordat het is ingesleten dus nog maar 9x en je weet niet anders. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die lijst ziet er inderdaad goed uit ! Veel is herkenbaar, mmm, misschien ga ik deze toch ook maken.Ben heel benieuwd hoe het je bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er goed uit! Ik heb vanmorgen ook een schema gemaakt en hoop net als jij dat het goed gaat werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat goed, die af vink lijst!

  Dat 10 minuten rondje 's avonds doen wij ook, de laatste die naar bed gaat en dat is 's morgens fijn beneden komen.
  De eettafel onspringt wel vaak de dans, want na de keuken, de schoenen/jassen/tassen, de salontafel zijn de 10 minuten meestal op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ondertussen ben je al weer 5 dagen verder dus het zijn nog maar 35 dagen. Ik ben benieuwd hoe ingebakken deze routine is na de 40 dagen. Maar daar gaan we natuurlijk hier alles overlezen hé ;-)

  Dat filmpje hahaha te grappig voor woorden. Factuur nou duidelijk niet een methode die hier zal werken, maar wel leuk om te horen

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!