woensdag 13 februari 2013

En hier zijn ze dan: de 11 belangrijkste dagelijkse klussen in huis

Met dank aan Monique:

1. Slaapkamers even luchten en dan de bedden opmaken 
2. Ga in iedere kamer even 5 minuten opruimen. 
3. Probeer om 15 minuten op te ruimen van het opruimschema zie schema
4. Toiletten soppen of even snel afnemen 
5. Douchebak schoonmaken na het douchen
6. De wastafels afnemen
7. De vaatwasser in- en uitruimen of gewoon afwassen.Aanrecht schoon en netjes houden.Vaatdoek,handdoek en theedoek vervangen.
8. Vloer beneden zuigen/dweilen om de andere dag
9. Huishoudtaak van de dag
10. Wassen
11. Strijken of opvouwen
12. Koken 

Hier ga ik nog een eigen versie van knutselen. 

Tijdens mijn googlen en searchen na de elf huishoudklussen kwam ik trouwens dit tegen:


...nou, en die moést ik gewoon met jullie delen.  ☺ ☺ ☺6 opmerkingen:

 1. oef.... dat haal ik niet iedere dag hoor, die 12. bij lange na niet. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poe hee, leg de lat maar gauw wat lager, zo'n lijst haal je toch alleen als je verder niks te doen hebt?
  Ik zuig maar 1x per week en doe de wc's ook maar 1x per week. Maargoed, we zijn maar met 2, zonder dieren en werken ook nog overdag.
  Geweldig stripje, hahah
  Gerdien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja deze lijst is misschien haalbaar voor een huisvrouw/man, maar niet voor een werkend persoon te minste voor mij niet haal baar. Ik vind het ook fijn als ik nog een beetje van mijn dag mag genieten enniets hoeft. Al doe je de helft van het lijstje op een dag dan is het al aardig wat denk ik. Ik ben benieuwd wat jou dagelijks lijst uiteindelijk gaat worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, dat stripje is geweldig zeg! Alleen vraagt Jan zich af of hij er nu wel zo blij mee zou zijn als ik dat zou wensen ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, geweldig, dat stripje. "De" lijst hangt heel erg samen met een heleboel factoren natuurlijk. Maar het blijft heel goed werken om zo'n lijst voor jezelf te maken. En ik merk dat ik er idd ook over aan het nadenken ben. Dus dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind een groot aantal van die dingen ook eigenlijk onzinnig om dagelijks te doen... Zoals dagelijks toilet soppen, wastafels afnemen en douchebak schoonmaken. Alsof het vies is na 1 dag...
  Om heel eerlijk te zijn wordt dat bij ons thuis (5 personen) maar in 1x in de 2 weken gedaan.. En dan is het echt niet smerig hoor.. als mannen bij het plassen de bril omhoog doen en iedereen eventuele remsporen gelijk wegpoets, blijft die wc gewoon blinken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!