zaterdag 9 februari 2013

#226/365 Stoffen uitgezocht

... het is nu bijna vier weken geleden, dat ik de griep kreeg. En nu pas voel ik me weer een beetje de oude. Het hoesten is bijna over, en ik begin weer wat meer energie te krijgen.

En dat komt goed uit. Er komen binnenkort 20 (!) dozen uit het huis van mijn moeder deze kant op. Ja, veel he? Wat zit daar allemaal in? Dingen die ik op Marktplaats ga zetten, stoffen en heel veel oude familiefoto's die ik op de een of andere manier in boekvorm wil brengen. Maar waar laten wij dat allemaal...? De zolder is ook nog pikkepakke vol... Het helpt niks: ik moet verder mijn spullen uitzoeken en indikken, keuzes maken en wegdoen. Vooral wegdoen.

Vandaag was ik in de goede flow, en daar heb ik gebruik van gemaakt. Natuurlijk kwam weer het helpende zonnetje om de hoek. Op de een of andere manier kom ik dan altijd prima in gang. Wellicht hoor ik bij de mensen die een winterdip hebben, en moet ik eigenlijk elke dag eventjes voor zo'n daglicht lamp zitten en wordt ik dan vanzelf een geordend mens... wie weet ☺ ☺ ☺

Ik heb dus mijn stoffen aangepakt. Oftewel - ik heb de afdankertjes van mijn schoonmoeder onder de loep genomen. Op de een of andere manier zijn de afgelopen maanden overal in de woonkamer stoffen komen te liggen... Tja, hou mij wat stofjes onder de neus - in eerste instantie kan ik altijd aaaaallles gebruiken. Maar bij nader inzien waren een aantal dingen toch echt een beetje lelijk.

Het doel is: alle stoffen, die nu in de woonkamer zijn moeten in dit rek passen. 
Een uurtje later ziet het er zo uit:

Dit oogt al veel rustiger. Toch? 
Sinterklaas had van die blauwe IKEA bakken gebracht, die volgens de Patriarch perfect in de IVAR kast passen. En ja hoor. Het is veel efficienter plaatsgebruik, en het ziet veel rustiger uit.


... en kijk eens wat er hier aan ruimte ontstaat. Deze twee kastelementen gaan uiteindelijk verdwijnen. Maar voorlopig zet ik er mijn Marktplaatsdingen neer. 

Dit gaat naar de kringloop!

Er is ook nog een stapeltje twijfelgevallen - die probeer ik via Marktplaats te verkopen. - En als dat niet wil dan mogen die ook naar de kringloop.

P.S.: Net kwam de Patriarch binnen en herinnert mij eraan, dat er ook nog twee dozen met stoffen in de schuur staan.... Dat wil ik eventjes niet weten...3 opmerkingen:

 1. goed bezig!! fijn dat je je beter voelt. en fijn dat er ook stofjes bij zitten die niet zo mooi zijn... ;) fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. phew, ja gelukkig ☺ Er stond laatst weer iemand voor de deur met een vuilniszak vol stoffen. Gelukkig was het meeste niet mijn smaak.

   Ben nu bezig met de andere kant van mijn atelier hoek... Nog effe gebruik maken van de flow en de weggooi-mood ☺ ☺ ☺

   Jouw ook een fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Ja zeker goed bezig! Ik kan hier ook altijd alles gebruiken haha. Maar soms moet je gewoon zeggen ga ik dit echt gebruiken? Nee weg er mee. Niet makkelijk (daar weet ik alles van), maar als je dan zo dag heb dat je alles weg kunt gooien moet je er zeker gebruik van maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!