dinsdag 26 februari 2013

#241/365 Dag 2 - alles gedaan. Joepieh!

Dat de ochtendklussen zo fijn lukten was al een openbaring. Vervolgens had ik zowaar een paar uurtjes tijd om te werken. ☺ Wel moest ik me erg beheersen om niet gelijk de volgende wasmachine aan te zetten. Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Eén wasje in de avond, en die dan 's ochtends ophangen. En de rest van de dag niet aan was denken. En als dat zo lukt, en ik het elke dag bijhoudt, kan alle was boven de trap hangen. Dat is een mooi vooruitzicht. Ik heb een hekel aan onze plan b: wasrekken in de woonkamer. En wasrekken verontsieren onze woonkamer vaker dan me lief is...


Maar toen ik op het schoolplein mijn kinderen aanschouwde was het niet meer mogelijk om NIET aan was te denken. Ze hadden allebei groene moerasvlekken op hun broeken. Dat soort vlekken, dat er niet meer uitgaat als je het niet meteeeeen wast. Nou, vooruit.

Helaas ontstond er 's middags geen gaatje om de rest van de washy mountain snel weg te strijken. Er kwam een kind spelen. De kinderen gingen sporten. In verband met werk moest ik ook nog even naar een winkel. Gelijk denk ik: oh, dan ga ik ook gelijk naar de Action, en naar de super, en er moeten nog boeken terug naar de bieb. Maar ja, dat was allemaal niet acut, dus valt het nu onder "afleiding". Het blijft bij "op en neer naar die ene winkel". En da's maar goed ook: toen was het namelijk alweer tijd om te koken. En tegelijkertijd de kinderen ophalen (- altijd kunst en vliegwerk op dinsdag.)

Zo, en nu vindt ik het welletjes en ga ik op de bank ploffen en kijk: "Mijn leven in puin". Lekker relativeren onder het motto: het kan nog veeeeel erger ☺ ☺ ☺


7 opmerkingen:

 1. In elk geval wel goed dat je t meeste van je lijstje op goede wijze hebt kunnen aanpakken. Enne groene knieën zijn onvoorzien hoor... daar mag best en uitzondering op de regel gemaakt worden voor zulke dingen.

  Voor ju vooral even vaan je tijd op de bank genieten. Ontspanning is namelijk ook belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om je bevindingen over je nieuwe routine te lezen. Je wordt nog eens een ware huishoudgoeroe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb wel eens gelezen dat je n soort "ademende" agenda danwel planning moet hebben. Waarin plaats is voor groene knieen etc! Net als jij gekeken naar mijn leven in puin. Ik weet dat ik ook op moet passen, daarom is het voor mij goed om te zien! En ik schreef al eerder dat jouw blog mij ook helpt! Dus nogmaals bedankt voor je openheid en oprechtheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. misschien is het een idee om op je dagelijkse lijstje steeds 1 plekje in te ruimen voor "onvoorzien klusje"? De ene dag kan dat dan een paar groene knietjes broeken zijn, de andere dag kun je dan misschien gewoon lekker niks doen op dat moment omdat er geen onvoorzien klusje is....kan heel relaxed zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eens met Marielle!
  Neem een item op voor ook een hobby (haken, breien, creatief). Dat ontspant in de hectisch van je dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh, ik herken deze weerzin tegen wasrekjes in de kamer...Ik heb nu een schema van maximaal 1 was per dag, 1 opruimen en opvouwen en 1 ophangen. En dit is dus door ervaring (en veel ergernis) wijzer geworden. Zeg maar. In de beperking toont zich de meester...Voor mij soms lastig en een leerpuntje...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je gaat goed! Hartstikke goed dat je je aan je ene boodschap hebt gehouden en toen terug naar huis bent gegaan. Die groene knieën heb je heel verstandig aangepakt anders zit je daar later weer mee en heb je er meer werk van.
  Neem ook tijd om jezelf te belonen dat je het goed doet, Emilie en Marielle hadden het er ook over. Ga zo door, ik volg je graag. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!