donderdag 31 januari 2013

#224/365 Keukenla en keukenvakken

Vandaag is deze keukenla aan de beurt. Hier horen alle dingen te staan die wij dagelijks nodig hebben: Rijstewafels, beschuit, matses, cruesli, koffie, completa, honing, pindakaas, suikerklontjes. En ook de snijplankjes staan hier. Maar er staan ook heel veel tandenpoetsspullen. De tandenborstels etc. staan sinds kort OP het aanrecht. De patriarch vindt het maar niks - maar het is wel een veel handigere plek: het tandenpoetsen wordt zowat niet meer vergeten! 
Misschien past het een en ander dat in deze vakken staat ook wel in de la, nadat alle overbodige spullen verwijdert zijn? En wellicht kan ik de broodtrommels dan nog wat beter organiseren?

Eerst eens alles eruithalen. De kruimels tonen aan dat dit een heel populaire la is... Met de stofzuiger de ergste kruimels eruit... doekje erdoorheen

Voila, ik kan 'm weer vullen...

Maar eerst ga ik nog een handigheidje bedenken voor de snijplankjes. Als er een paar snijplankjes uit zijn dan schieten zij onder de verdeelstang door. Heel vervelend. Dus ik maak een geimproviseerd antislip-matje: Ik heb een keukendoek gepakt. Het keukenpapier vouw ik dubbel en plak het samen. Met plakband improviseer ik een tweezijdig plakband (rondje plakken met de plakkant naar buiten).  Dit plak ik met de plakbandrondjes naar beneden op de plek waar de snijplankjes moeten komen te staan. Simpler kan niet. Maar het werkt ☺

Alle overbodige tandenpoetsspullen verhuizen naar boven. Daar heb ik in de "tower of beauty" een prachtig laatje voor. En kijk nou: nu past de ontbijtkoek er ook bij. En de rietjes. 

Dat geeft weer ruimte in de vakjes. (De 2e foto is van de bovenste twee vakjes, die je hier ziet) . De twee vakken zijn nu vrij van etenswaren. Ik pak twee blauwe bakken (die zijn vrijgekomen toen de Patriarch de mandjes omwisselde in de bijkeuken). In de bovenste zitten nu alle kleine fruit- en snack-bakjes, in de onderste bak zitten de broodtrommels. Er zijn natuurlijk nu een aantal trommels "in omloop", maar ook die gaan erin passen. Het ziet alweer een heel stuk rustiger uit! Met het bijkomend effect: de kinderen kunnen nu veel makkelijker een rietje pakken - en hoeven niet meer op het aanrecht te klimmen. 

4 opmerkingen:

 1. Wat een verbetering zeg wat een paar spullen verplaatsen al niet kan doen hé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, hier ook de snijplanken.
  Goedkope oplossing heb je bedacht!

  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk motiverend om te zien en te lezen ;) Een hele verbetering weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goeie tip voor de snijplanken. En heel motiverend.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!