zondag 2 september 2012

#165/365 Pasjes, pasjes, pasjes

Ik weet nog dat ik - jaren geleden - een keer op TV een amerikaanse mevrouw zag, die liet zien hoeveel pasjes zij niet had. Het waren er zeker 12. Onvoorstelbaar vond ik het. Zelf had ik welgeteld één pasje in die tijd, en dat was mijn bankpasje. Dus ik ging vanzelfsprekend ervan uit, dat zij heel veel bankrekeningen had. Hahaha

Inmiddels is de pasjesgekte hier ook al jaren aan de gang. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je krijgt er een pasje voor. Zelfs de orthodontist gaf dochter 1 een pasje, zodat zij zelf in kan checken!

Tja, ondertussen heb ik zelfs veel meer pasjes dan die vrouw die ik toendertijd op TV zag dan 50 pasjes. Een stapel van 4,3 cm hoog. En dan heb ik nog niet eens een credit card!! (O.k., daar zitten natuurlijk ook de pasjes van de kinderen bij, maar toch!) En niet zelden heb ik het goede pasje niet bij me. Of ik moet erg zoeken naar de pasjes die nu geldig zijn.

Hoogste tijd om die eens door te spitten. Ik blijk 2 jaargangen museumjaarkaarten in de stapel te hebben. Geen enkele ervan meer geldig. De oude en nieuwe OV kaart Hetzelfde met de dierentuinkaartjes. Aha. We zoeken de nieuwe en geldige kaarten op en de oude kunnen weg.

En wat te doen met de cadeaubon pasjes? Staat er eigenlijk nog wat op? Tja, dat is het onhandige aan dat soort cadeaubonnen: dat kun je er niet vanafzien. Die doe ik dus in mijn portemonnaie en ik neem me voor dit de eerstvolgende keer dat ik in de stad ben uit te zoeken.

En nu is de stapel al meer dan een cm gezakt. Ik verdeel de rest in drie groepen: Pasjes die in de portemonnee gaan, pasjes voor voordeel in winkels waar ik niet zo vaak kom en lidmaatschapspassen die beter thuis kunnen blijven. De laatste twee stapels komen in mijn pasjesmap en blijven in de la.
In mijn portemonnee zet ik de belangrijkste pasjes bij elkaar, zodat ik daar iig niet langdurig naar moet gaan zoeken.

Zo, opgeruimd! En nu ben ik toch echt benieuwd of er nog wat tegoed op de cadeaupasjes zit.


5 opmerkingen:

 1. zou wel leuk zijn, kun je jezelf een cadeautje geven.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan! Toch te gek al die pasjes, ik heb ook een stapel. Tegenwoordig denk ik twee keer na voor ik ergens aan mee ga sparen. Ook heb ik alle pasjes van Gamma, Karwei ed. nu met een elastiekje eromheen in het handschoenenkastje vd auto liggen. Dan heb ik ze tenminste bij me als ik er kom (hoe vaak stond ik niet voor de kassa en had ik het pasje net niet bij me).

  Succes met volgende projecten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, vreselijk hè! Het idee van Nelleke vind ik wel wat, alleen zie ik het er hier wel van komen, dat we dan juist de verkeerde auto bij ons hebben...Onze oudste heeft niet eens een portemonnee, hij heeft in de vakantie een aluminium doosje gekocht, waar alleen pasjes in kunnen: OV chipkaart, abonnement-zichtkaart voor de bus (in de bus zit geen OV-automaat :-( ), bankpas (want hij kan op school alleen met chipknip betalen, niet eens met los geld), museumjaarkaart (zit op een grafische school, dus nog wel eens een bezoekje aan musea). Hij heeft de portemonnee afgeschaft, omdat de pasjes daarin nog wel eens wilden knappen als hij hem in zijn kontzak had zitten van de broek. Dat is de toekomst...of is 1 pasje de toekomst? Laten we het hopen...of gewoon weer afschaffen die handel, en gewoon je postcode/huisnummer opgeven bij de winkel, nog makkelijker ;-)

  Dit is bij ons meestal een klusje voor na de vakantie. Voor de vakantie heb ik ineens de portemonnee leeggegooid, alleen de bankpassen en de ANWB- en campingcard erin...de rest zien we na de vakantie wel weer.

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik mag ook hopen dat er ooit gewoon 1 pas komt waar je alles wat je wilt hebben op kunt laden of zo. Aan de andere kant, ben je dan dat pasje kwijt dan ben je ook gelijk heel erg onthand. Ik heb mijn bankpas meer dan eens laten zitten in de betaalpaal van de zelfscan-kassa in de supermarkt. En dan is het best fijn als je erna bij de benzinepomp hebt getankt en daarna ontdekt je pasje te missen dat je dan nog een ander pasje hebt om af te rekenen. Maar toch, er zou een betere manier te bedenken moeten zijn om niet meer al die pasjes te moeten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee om de pasjes eens uit te zoeken. Ik voel weer een blogje opkomen....

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!