maandag 24 september 2012

#184/365 Naaihoekje

Ik speelde al langer met de gedachte... mijn naaigebied in de woonkamer wat praktischer indelen.

zo zag het eruit...
althans, nadat ik het de eerste keer onder handen had genomen. Voorheen - vlak na de eerste "interne verhuizing" (zo noem ik het) had, zag het er zo uit: klickerdeclick .

Geweldig vond ik het, zo'n ruime werkplek. Direct achter het raam, daglicht. Super. Maaaaar, er zat een stevig maar: Ik kon zowat niet meer bij het raam. De tafel is nogal breed - of "diep" moet ik zeggen. En hij gaat van de muur (links) tot bijna aan de kast (rechts). Ik moest nog net niet op een stoel staan om het gordijn te kunnen dichtdoen. Ramen zemen, vensterbank afnemen of de raamdecoratie veranderen was een heel gedoe. Bovendien begon de tafel onstabiel te worden, en kon ik nog moeilijker bij de vensterbank.

Dus had ik bedacht de tafel en de linkerladekast een kwartslag naar links te draaien. Dan kon ik in ieder geval bij het raam. Aan de linkermuur was ook een stopcontact, dus het moest kunnen. Effe checken of de tafelpoten krassen maken op het parket... Nee, dat ging goed. Dus ging ik schuiven. Loodzwaar zijn de tafels, maar ik kreeg ze van hun plek. Maar ineens schoot een van de poten van de ladekast los. Shit. Maar de tafel stond goed, of niet? Ik ging er eventjes aan wiebelen. Hm. Het hele tafelgeval zwalkte heen en weer als een dronken zeeman. Dat wordt niks, zo.

Gelukkig kwam op dat moment de Patriarch binnen. De losgeschoten tafelpoot had hij binnen no time teruggezet. Maar het wiebelende tafelgeval kon hij niet fiksen. Wat we wel zouden kunnen doen: Beide ladekasten neerzetten en er een tafelblad bovenop leggen. Kost wel wat, en moeten we ook even langs de Gamma (of zo), maar dan kunnen we op die manier een tafel creëren. Of... en nu kreeg ik een lumineus idee: we konden proberen het tafelblad van de poten af te krijgen en dat bovenop de ladekasten te leggen. En dat lukte!!!

Het ziet zelfs zo uit alsof het zo hoort. Ben ik heel blij mee!
We kunnen weer bij het raam! 

Maar nu: er is heel wat spul wat ik op, onder en naast mijn oude werkgebied heb bewaard. Helemaal sinds ik al die geweldige spullen van mijn schoonmoeder kreeg. Dat moet nu allemaal worden uitgezocht, uitgedund en weggesorteerd...

Dit, bijvoorbeeld...
...en dit
En er staan elders in de kamer ook nog 2 lockmachines die ik moet uitproberen om te kijken welke ik handig vindt om te houden. 

Voorlopig ben ik dus nog zoet met de opruimerij in de woonkamer... Zeer zoet.

1 opmerking:

Hey, wat leuk! Een reactie!!