dinsdag 18 september 2012

#178/365 KledingreparatieOndertussen heb ik wat onverwachtse "kastjes" voor de boeg gekregen, in de vorm van luizen-infectie bij dochter 2. Althans, de luizenmoeder meende neten bij haar gezien te hebben. Eerst twijfelde ik nog, maar toen er bij haar vriendinnetje het ene na het andere kriebelbeestje uit de haren viel, nam ik verder geen risico, en gingen we "behandelen". Zo, daar ben je dan ook even zoet mee.

Zoet ben ik ook met de "huiswerkbegeleiding", tafels oefenen met de kinderen is een ding, maar nu zitten ze in groep 5 en 6, en ik merk dat het enorm aantrekt qua werkstukken en spreekbeurten (en krantenbeurt, gedichtenbeurt, boekverslag... en straks ook nog een surprise maken). Wanneer moet ik dat allemaal doen? Wanneer doen jullie dat?

Ik ben wel weer lekker bezig met een "werkstuk" voor mezelf: De wollen lap van mijn vorige blog is ondertussen een bijna affe mantel. Nog wat fluweelband opnaaien, en de randen vastzetten. Maar ondertussen kwam het dringende verzoek van dochter 1 + 2 of ik hun kapotte kleren eindelijk wilde repareren. O.k. dan, eerst de plicht en dan de kuur... En de reparatiebak stroomde toch al weer over. Dus heb ik vanochtend dit stapeltje onder handen genomen:


Bij een legging de zoom weer vastgezet, bij een tweede gaten gerepareerd. Bij de badjas de lus weer vastgezet, een kapotte naad van een onderbroek gemaakt en van een favourite pyjamabroek met een groot gat op de knie een shortamabroek gemaakt. En gelijk ook mijn schort, waar de biezen wegrafelden, onder handen genomen.

En ik heb maar liefst 4 "onangename" punten van de lijst af kunnen strepen.

Vanavond ga ik verder met mijn mantel.

Maar eerst eens kijken naar het volgende huishoudprobleem:
blijkbaar is onze wasmachine kaduuk. Ik had om 7 uur een wasje aangezet, en om 12.00 uur realiseerde ik me opeens dat hij nog steeds draaid, terwijl de lampjes allemaal knipperden als kerstverlichting. Hij liet zich ook niet uitzetten. Stekker eruit dus. Maar toen ik'm er weer instopte begon hij overnieuw met de hele wascyclus, en stopte (wederom) niet meer. Gelukkig heb ik ondertussen mijn was eruit gekregen. Nu zit ik met een hoopje kleddernatte was en ben op zoek naar het telefoonnummer van de witgoedspecialist... Grrr

P.S.: De was hangt nu uit te druppen op de veranda, en ik zag ook nog dat er gaten zitten in mijn favourite shirt, die er voorheen niet inzaten.

7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. thnx. We zitten nu te speuren naar het factuur. Mogelijk hebben wij nog garantie...

   Verwijderen
 2. Werkstukken laat ik de kinderen hier eerst zelf maken. Per slot van rekening is het hun huiswerk. Als ze het een en ander op papier hebben dan lees ik het en geef ik wat adviezen en tips maar ze moeten het uiteindelijk zelf maken.
  De tafels doen wij tussen de bedrijven door. In de auto, op de fiets, tijdens het eten of gewoon voor de tv. Wat ik heb gemerkt is dat het bij mijn kinderen dan beter blijft hangen dan wanneer ze ze bewust vanaf een blaadje gaan leren. En wij hebben daarnaast het geluk dat de juf van groep 5 een hele online site heeft gemaakt met o.a. tafeloefeningen. Daarmee kunnen ze zelf thuis online oefenen, het programmaatje kijkt de tafels ook na, heel handig :-) Mijn kids doen dat dan aan tafel terwijl ik ondertussen met mijn eigen klusjes aan tafel bezig ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, lastig als de kinderen het besef nog niet hebben dat het handig is om te luisteren als ik ze eraan herinner om te gaan beginnen. Of ze beginnen eraan en hebben de opdracht niet goed gelezen. Dan kan het gelijk de prullenbak in. Nog leuker: ze hebben de opdracht compleet verkeerd begrepen, maar zitten te ruzien dat het wél zo moet als zij denken. Ik zit er hard aan te denken om ze een keertje op de kont te laten gaan...

   Maar ik ben wel geïnteresseerd in die website met tafeloefeneningen. Heb je een link voor me?

   Verwijderen
 3. hihi, krijg de kriebels van je blog! :) beetje bij beetje, denk ik maar... succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bah, bah: ik heb vannacht zelfs gedroomd van luizen en luizenkammen. Bah bah bah.

   Maar ik sla me er wel doorheen!

   Verwijderen
 4. Weet je dat er een nieuwe luizenaanpak geldt? Omdat de meeste luizen resistent zijn voor de middelen is het advies nu om het haar goed nat te maken en er dan conditioner in te doen. Dan vaak doorkammen om de paar dagen. Werkte hier vorig jaar goed.
  Het huiswerk maken/leren gebeurt hier altijd direct na het avondeten, gewoon omdat je dan een vast tijdstip daarvoor hebt. Vind ik wel ideaal.
  Sterkte met je wasmachine, heel vervelend als dat ding het niet goed doet!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!