donderdag 13 september 2012

#175/365 Gezocht... vaste plek voor de sapcentrifuge

In het kader van gezonder leven heeft deze week een heuse sapcentrifuge haar intrek in onze keuken gemaakt. Op mijn verlanglijstje stond ie al langer, maar ik was niet zeker of ik'm echt veel zou gebruiken... Maar omdat ik nu dus al weken mijn ochtenden met een groentesapje begin, durf ik het nu aan. Plus dat vers bereidde sappen ook nog eens veel meer vitamines en mineralen bevatten. Wij besparen er ook nog een hoop geld mee ook, en we hoeven bovendien ook geen groentesapflessen meer naar de glascontainer te zeulen.

Via MP konden wij deze incl. gebruiksaanwijzing en instructie-dvd voor een zacht prijsje aanschaffen. Joepieh. Ben er errug blij mee. En natuurlijk hebben wij hem meteen uitgeprobeerd. Helemaal goed. Helemaal lekker. Maarre... wat moet ie komen te staan? De instructie meneer van de dvd drukte ons met klem op het hart, dat je de sapcentrifuge vooral niet in een of ander keukenkastje moest zetten, want daar zou die geheid nooit meer uit tevoorschijn komen. Ja, dat geloof ik zo. Op het aanrecht dus. Maar het aanrecht was stiekumpjes alweer ietsjepietsje beetje volgeslibt. Dus dat roept om een hernieuwde aanpak van het aanrecht. Prima.

Omdat wij nog steeds niet helemaal af zijn van de fruitvliegen, heb ik inderdaad afwasmiddel met eukalyptus gekocht (nooit geweten dat dat bestaat!).

ik was al een beetje begonnen, voordat ik me bedacht dat ik nog een foto moest maken.

ondertussen kan ik ook de teruggevonden zilveren vork gaan poetsen. 

Ik ga voor de snelle methode: een bak uitleggen met aluminium, ruim zout erop en kokend water.
En wow: Ik zie de aanslag verdwijnen voor mijn ogen. 

Ik verplaats een paar dingen. De blender, die wit is van kleur, mag bij de broodrooster en waterkoker staan. Die zijn ook wit. Haver, quinoa, zaadjes en noten staan nu nog op het aanrecht, maar krijgen een eigen la. Een heleboel oude bekers gooi ik weg. Ziezo, genoeg plaats voor mijn "afdeling houdbaar". Maar ik zie ook nog wat theekopjes en andere handige dingen, die ik wat dichterbij wil houden. Een paar wisseltrucjes, en de indeling bevalt mij al een stuk beter. Alles van het aanrecht af. Grondig soppen: ook de muren, het randje, de onderkant van de keukenkastjes (altijd verbazingwekkend hoeveel spatten en vet er altijd zit). Uiteraard allemaal met het nieuw gekochte afwasmiddel. De hele keuken stinkt ruikt nu naar eucalyptus. Als de fruitvliegen hier echt zo van gruwelen, als men beweert, dan zijn we er binnen no time van af. ☺
Kijk, dat is al veel beter. Let op de verzameling eierwekkers. Leuk hé? ☺ ☺ ☺

En nu ik toch bezig ben, doe ik ook het fornuis en de afzuigkap nog eens grondig. 

Nog een keer, omdat het zo leuk is ☺ - before 

... en afterwards

Hier staat de sapcentrifuge nu: broederlijk naast de koffiezetter (allebij van edelstaal)
Tussendoor heb ik ook nog de fruitvliegenval gedemonteerd: hiermee heb ik de afgelopen dagen ontallige fruitvliegen gevangen (en achter in de tuin weer vrijgelaten).

ze hebben allemaal rode stippen op de papieren trechter gemaakt. 
Eens kijken of wij er nu eindelijk vanaf zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey, wat leuk! Een reactie!!