woensdag 5 september 2012

#168/365 ...en verder met de lintjes

Vandaag ging ik verder waar ik gisteren stopte. Ook de rest van de lintjes werd over de nieuwe categorie-bakken verdeeld, en de laatste bak was leeg.... dacht ik tenminste

empty at last...

want toen ik de bak aftilde (het is zo'n onpraktische stapeltoren van houten bakken), om het gruis eruit te schudden zag ik in de bak eronder dit:

nee, he? Nog meer lintjes, band en elastiek...
Schrik zware nood en vette zucht, ik kon dus nog even door... Maar ook dat spul was op een gegeven moment uitgesplitst.

En toen ging ik verder met het klittenband. Het heeft immers geen nut om een opbergplaats te verzinnen, als ik niet weet wat de uiteindelijke omvang gaat worden.  

hm, veel van het klittenband zit in de originele verpakking... zou het schelen als ik de bovenkanten  van de verpakking eraf knip?

ja, dat scheelt al een stuk... en als ik ze uit de verpakking haal...?

oh, kijk, zo schiet het op: links het klittenband, rechts de lege verpakkingen

Nu nog de totaal verstrengelde stukken klittenband uit elkaar halen. Best nog lastig: alles wat je net los hebt gehaald gaat meteen weer ergens anders aan vastklitten... Het is wel een enorm dankbare klus:


dit...
werd dit


en dit...
werd dit

En tadaaa: zo ziet het laatje nu uit:

tassenband en klittenband

De la eronder zat volgepropt met vlieseline... de vlieseline gaat verhuizen naar een plasticbak, en de la is nu voor biaisband en elastiek:

nou, ik hoef voorlopig geen biaisband te kopen. En zeker ook geen elastiek! ☺
P.S.: Ik heb trouwens een aantal handigheidjes voor de was op een rijtje gezet. Ik merk dat ik het steeds handiger (en tijdbesparender ☺) aanpak en het lijkt me leuk om het door te geven en ik ben ook benieuwd om te horen wat jullie van mijn "Tips voor de was!" vinden. En misschien heeft de een en ander een waardevolle aanvulling voor me? Laat het me weten!

1 opmerking:

Hey, wat leuk! Een reactie!!