vrijdag 31 augustus 2012

#164/365 Mailbox = leeg!!!

Vandaag weer eens iets "niet-tastbaars" opgeruimd. Maar met enorm succes!

Eerder heb ik al geschreven over mijn pogingen om mijn outlook op te ruimen. - De mailbox was al zo vol, dat de tekst al begon te knipperen. Maar het was gewoon NIET te doen. Tot vandaag.

Vandaag kwam weer onze computerspecialist, om alle virussen en andere rare dingen te verwijderen, en allerhande problemen op te lossen en vragen te beantwoorden. Een van mijn vragen vandaag was: Hoe moet ik toch zo'n dermate volle mailbox opruimen? "Heel makkelijk" was het antwoord. "Je maakt gewoon een map aan "tot 31.12.2011", en daar schuif je alle betreffende mail in. Dat deden we dus. En de rest - het was ineens te overzien - heb ik vanavond opgeruimd. Allemaal mappen met duidelijke titels aangemaakt, en de mails op z'n plek geschoven. En natuurlijk ook heel veel gedelete ☺ ☺ ☺.

Alles wat nu nog speelt zit in een mapje "actie". En mijn mailbox is voor het eerst in jaren LEEEEG. Joepieh.

En natuurlijk is de PC weer helemaal schoon en fris. Nou, ik ben hartstikke tevreden!


4 opmerkingen:

 1. Lekker joh, dat dat achter de rug is. Ik neem het me ook honderdduizend keer voor maar het komt er steeds niet van. Maar aangestoken door jouw blogje heb ik besloten dat het half uurtje dat ik nu nog heb voor ik de kinderen uit school ga halen ik gewoon eens ga besteden aan deleten uit mijn inbox wat er uit mag. Dan is het begin maar vast gemaakt! Dankjewel voor deze inspiratieblog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de meeste mailprogramm's kun je zelf mappen maken en soms zelfs automatisch sommige mail laten doorzenden naar de betreffende map. Bv reclame, nieuwsbrieven ed.
  Een map te beantwoorden en een map aktie nemen zijn handig en verder gebruik ik zelf mapjes als zakelijk, op naam voor vrienden, nog te lezen en een of twee maal per dag de mail handmatig doorschuiven en/of deleten en je hebt een overzichtelijk geheel. Prik een vaste datum of dag (zondag of eind van de maand) om alles nog eens na te kijken en op te ruimen wat weg kan. Een leesmapje kun je ook transporteren naar een bestand buiten je mail, leuk voor saaie momenten. Zo ook andere bewaarmail.
  Kwestie van consequent bijhouden verder. Fijn joh, houden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nu aan het solliciteren en heb daar ook een mapje voor aangemaakt. Vacatures/sollicitaties. Zo terug te vinden, geen gezoek tussen berichten tot aan 2004 (ja, zo erg is het bij mij dus ook).

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!