donderdag 20 september 2012

#179/365 Gebruiksanwijzingen

onze bakken met gebruiksaanwijzingen

Wij zijn inmiddels hard op zoek naar het factuur van de wasmachine. Er moet volgens mij nog garantie opzitten... De Patriarch bewaard dat soort dingen in zijn deel van de administratie. Maar deze keer is het niet  terug te vinden. Min eigen manier van dar sport dingen op te bergen is: vastnieten aan de gebruiksaanwijzing. Zou out dar zitten? Een mooie gelegenheid om min drie baken gebruiksaanwijzingen nog eens door te nemen. Hier kon inderdaad het een en ander weg: een hel boekwerk voor een TV die we al lang niet meer hebben; en de gebruiksaanwijzing voor de keyboard hadden we dubbel (ooit nog een keer van internet uitgeprint, omdat we dachten dat ie kwijt was).
Mooi, gast kan dus weg. En omdat ik toch bezig ben sorteer ik het een beetje. In een bak zit nu voornamelijk witgoed en huihoud, in de tweede audio, media en TV, en de derde bevat klein spul en speelgoed-gebruiksaanwijzingen.
Al geloof ik dat het inmiddels afgelopen ís met die hele dikke boekwerken voir apparatuur, want ze gaan nu steeds meer er toe over om die alken nog o internet te zetten. En zelfs als je besluit om die te gan printen zal het zo veel niet meer worden, omdat je de spaanse, finse en deense vertaling er niet meer ongevraagd bij krijgt... (-:

dit ging weg
P.S.: En nee - ook hier niks geen factuur van de wasmachine. Inmiddels heeft de Patriarch zijn bankafschriften doorgenomen. Maar ook hier kon hij niks vinden. 't is een geluk, dat ik net even helemaar door was met alle was. Dat geeft een beetje ruimte om te onderzoeken. Maar ook weer niet zooooveel speling. De wasmand is alweer voor 1/3 gevuld...

Ik heb ondertussen ook de witgoedman aan de lijn gehad. Hij komt voor 47,50 en gaat dan kijken en een diagnose stellen. Duurt het langer dan een kwartier, dan komt er per 16 minuten 12,50 bij. Hij kon al wel door de telefoon zeggen, dat het iets met de elektronica is. Dat idee heb ik ook. Die reparaties bewegen zich tussen 200 en 300 Euro. Slik. Dan kunnen we beter naar een nieuwe machine omkijken. Maar dit is nu de 3e keer dat wij dit hebben. De vorige 2 wasmachines gingen meteen na de garantieperiode stuk. Misschien moeten we nu eens op Marktplaats kijken naar een 2e handsje? Het risico dat ie snel stuk gaat hebben we toch, maar de investering is stukken lager. 

Of ik kan op You Tube gaan zoeken naar een leuke tutorial voor de handwas...


4 opmerkingen:

 1. Mooi werk! Goed idee om de gebruiksaanwijzingen in categorieën in te delen.
  Maar ja, nu nog die factuur terugvinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ligt alles in 1 laatje in een ladenkast onder de trap. Laatst moest er wat bij in, helaas, moest eerst uitmesten. Gelukkig kon er weer een heleboel de papierkliko in...dat ruimt lekker op!

  Maarreh, heb je die factuur nou nog gevonden?

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee!! Dat is de pest! En ook de bijhorende bankafschrift is van de aardbodem verdwenen.

   Verwijderen
 3. Balen dat je hem nog niet gevonden hebt maar zeker wel een mooi systeem voor je gebruiksaanwijziging die moet ik even onthouden ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!