dinsdag 11 september 2012

#174/365 Een doos uit de schuur
Vandaag een doos uit de schuur. Allemaal spullen die na haar verhuizing over waren gebleven:

Op de foto zien de dozen altijd kleiner uit dan in het echt... Maar dit is toch een serieuze verhuisdoos vol.
Veel wol, fournituren en meer.

Ik grabbel een paar spulletjes uit de doos: Een hele plastictas vol met ritsen. En verder: lintjes, elastiek, borduurgaren en een lapje suède:

fournituren.

Leuk, want dat is precies de afdeling, die ik de afgelopen dagen heb geordend! Het meeste heb ik inderdaad binnen enkele minuten verdeeld. De ritsen vereisen wat meer aandacht. Ze zijn niet meer allemaal goed.

deze ritsen gaan allemaal weg En leuk: een blik met allemaal vintage knopen! Maar wat is dit? Een plastictas vol met 1 cent muntjes. Uit het guldentijdperk, welteverstaan. Hm, wat kun je er vandaag de dag nog mee? Ik zal er eens over nadenken.


en een sorteerdoos voor knopen. Dat lijkt mij een handige bezigheid voor  dochter 1 + 2 op een regenachtige dag!


De doos wordt al wat leger. Maar wacht: dat plasticzak-bewaar-ding kon je toch voor meer dingen gebruiken dan alleen plasticzakken... ik krijg een idee: 

perfect! Zo hebben we de reserve-wc-rollen direct bij de hand 

Eigenlijk wou ik toen stoppen. Maar het ging zo lekker... Vandaar dat ik het bodempje (meer van hetzelfde) ook nog eventjes allemaal doorkeek. Verrassing: er zat nog een oude zilveren vork tussen. En toen was de doos leeg.

Oh ja, en iemand vroeg nog wat ik zoal maak met de naaimachine: dit grappige kippetje heb ik laatst gemaakt. Hoe vinden jullie 'm?

kippetje


5 opmerkingen:

 1. Beste El,
  Vroeger emailleerden wij op koperen muntjes. Daar heb je alleen wel een emailleeroventje voor nodig.
  Groeten Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad... Nu ik terugdenk: wij deden dat op school ook! Maar niet op muntjes. Wij kochten in de hobbywinkel kleine figuurtjes van koper. In de vorm van een klaverblad of hartje. Volgens mij heb ik die nog ergens.

   Verwijderen
 2. Heel leuk dat kippetje! Fijn dat je dat even laat zien.

  En wat goed gedaan, zo'n doos met allerlei helemaal leeggewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig kippetje! Dat plastictassenbewaarding kun je ook gebruiken voor rollen inpak-/cadeaupapier, zag ik toevallig gisteren op Pinterest voorbijkomen. En ritsen die stuk zijn, kun je creatief gebruiken als rand ergens langs (of gewoon weggooien). En centen, die spaar ik ;-) dus als je er nog geen bestemming voor hebt...hou ik me aanbevolen. Mijn eerste stapel centen kreeg ik van mijn oma, zij bewaarde ze in een blik en die kreeg ik erbij. En dat blik is nog niet vol...

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste El,

  Ik will graag de sorteerdoos van je overnemen.
  Hopelijk heb je er nog een aantal staan.
  Mail mij op McCrabs@live.nl

  McCrabs,

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!