zaterdag 22 september 2012

#181/365 Voedingssupplementen


De voedingssupplementen: vitamines, mineralen van dochter 1, dochter 2 en mij; plus het enige "echte" medicijn dat ik dagelijks moet innemen had ik jarenlang op het randje van het aanrecht staan. Om het niet te vergeten in te nemen.  Met mijn medicijn lukte dat nog wel. Maar de anderen dingen vergaten we vaker dan we ze innamen. Ondanks dat ze in het zicht stonden.
Dart vond ik ineens stom. Én het hele randje stond bol met flesjes en buisjes  - en het randje is daardoor lastig schoon te maken; het heeft een aanzuigende werking op andere rommel, want schroefjes, oorbelllen, steentjes van de kinderen kwamen als vanzelf steeds op datzelfde randje terecht. En verdraaid, stonden de multivitamines 's avonds bij het naar bed gaan nog steeds onaangeroerd op het randje (en kon ik ze ook niet meer snel innemen omdat dat natuurlijk in verband met een maaltijd moet...


Nu heb ik er iets nieuws voor verzonnen: ik heb twee precies dezelfde maat bakjes (van de chinees) genomen. Alle flesjes en buisjes passen precies in een van de bakjes. 's avonds laat zet ik het volle bakje midden op het aanrecht.

Het 2e (lege) bakje komt op een eigen plek in een bovenkastje (de theedoeken moesten een beetje opschuiven). Elk flesje dat we "gehad" hebben verhuist naar het bakje in de kast:Als het bakje op het aanrecht leeg is,

weer leeg...

zet ik beide bakjes in elkaar (nesten heet dat, geloof ik) in de kast en is het aanrecht weer leeg.


Tot ik het bakje 's avonds laat weer klaarzet.

En het werkt! Waarschijnlijk omdat de vitaminen nu écht in het zicht - of zeg maar rustig "in de weg" liggen. Ik kan er letterlijk niet meer omheen. En hoe sneller we de vitamines wegwerken hoe eerder is het aanrecht weer netjes.

En weet je wat? Ik ga het flossdraad-dingetje ook maar in het bakje leggen. ☺

En de update over al de kapotte spullen hier in huis:

  • droger - nog steeds kapot
  • afzuigkap - nog steeds kapot, ik mis vooral het lampje bij het koken. Heel vervelend.
  • telefoon - de Patriarch heeft gisteren één van onze draadloze telefoons weer aan de praat gekregen. De andere is aan de binnenkant compleet verroest. "Of ie een keer in het water is gevallen, vroeg mijn man". Niet dat ik weet. Maar we redden ons wel met een draadloze, het ouderwetse toetsenmodel "met draad" mag weer naar zolder. Wel grappig dat de kids zo moeite hadden met zulk (in hun ogen) antiquarisch apparatuur: Helemaal radeloos naar het bellen met een vriendje: " Mam, waar is hier de rode knop?" Hahaha
  • de auto - weer gerepareerd. Het was inderdaad de electronica. 399,- Euro. Ouch, ouch, ouch.
  • wasmachine - als alles goed is heb ik over exact 61 uur de machine van mijn moeder. En tot dan... Misschien moet ik gewoon een keertje ouderwets naar een wasserette, met een boek? (Dat is lang geleden).

Oh ja, nog hartstikke bedankt voor jullie opmerkingen en complimenten voor mijn Tips voor de Was. Ik heb de lijst inmiddels met jullie tips aangevuld, en er ook wat plaatjes bijgedaan. Wie nog handigheidjes en wastips, die er nog niet instaan: Schrijf een opmerking, en ik zet het er bij.

2 opmerkingen:

  1. Wil je meer informatie over voedingssupplementen? Lees dan dit artikel:http://www.textje.nl/voedingssupplementen/

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!