zondag 6 mei 2012

#113/365 Jarig + Ongewenst kattenbezoek

Vandaag ben ik jarig!! Stressvrij jarig - ik heb niemand uitgenodigd (en volgens mij gaat zich iedereen eraan houden), er staat niks op mijn agenda. Of in ieder geval niks anders dan cadeautjes, taart enz. En qua opruimen heb ik bedacht dat ik iets heel, heel leuks ga opruimen. Ik weet nog niet wat, maar daar valt mij vast nog iets in. Als het maar iets heel leuks is. Ik ben tenslotte maar een keer per jaar jarig ☺ 


Dit is onze tuin... maar niet onze kat. Aan de blik van de kat zie je waar het vogeltje (buiten beeld) zit. Het vogeltje pakken lukte (gelukkig) niet, maar een grote drol in onze tuin deponeren, ja, dat lukte wel. 

In een eerder blog op dag 85 om precies te zijn, had ik het al over het kattenprobleem. Maar hoe gelijkmatig ik ook de koffieprut in de tuin verdeelde (hielp niet) en hoe driftig ik met het op dag 85 aangeschaft stinkstrooisel strooide (hield niet de katten maar wel mijn kinderen uit de tuin...). Het had geen enkel effect. Ik heb zelfs het idee dat het steeds meer katten worden. 

Ook de Patriarch is het nu zat. Meer dan zat. Zo zat zelfs, dat hij besloten heeft om van deze kwestie zijn hoogst persoonlijk "kastje" te maken. Hij is namelijk van plan onze pergola (je ziet het rechts een beetje) dicht te maken met gaze. Want volgens zijn observatie komen de meeste katten van rechts. Ik ben heel benieuwd. 

To be continued.


6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag, fijne..stressloze dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gefeliciteerd met je verjaardag


  wat eventueel voor je kattenprobleem kan helpen tot jullie de pergola kunnen afdichten: coctailprikker in de grond steken (ongeveer halve cm uit laten steken). Heb ik rondom mijn moesdeel ook voor mijn eigen katten, en dan een strook van ongeveer 20 cm breed en de prikkers dan om de 5 cm beetje verdeeld neerprikken.
  (doet zeer aan de pootjes, komen ze er ook niet meer). 1 bijkomend voordeel, slakken vermijden nu ook mijn moestuintje (tenminste zo lijkt t).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd, geniet van je dag! Ben benieuwd welk kastje je uitkiest.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd hoor! En ik ben natuurlijk ook benieuwd wat jou te binnen gaat schieten... in ieder geval heel veel plezier vandaag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je verjaardag :D:D enveel plezier met je stressvrije dag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In aantal minder maar in omvang grotere ongenode gasten. Er bestaan elektrische apparaatjes die de dieren uit de tuin houden, maar dan waarschijnlijk ook je eigen huisdieren.
  Vooralsnog hebben wij ook altijd alle buurkatten in de voortuin. Inmiddels heb ik die toch wel aardig vol geplant want dat vinden katten minder interessant. In onze bomen heb ik ze nog nooit betrapt.

  Ik wens je een fijne verjaardag (hieperdepiep Hoera).

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!