woensdag 2 mei 2012

#108/365 Oudpapier en Marktplaats

De kids hebben vakantie, dat maakt het opruimen lastig, maar ik begin met een makkelijke klus, om erin te komen: De vergeten mee te nemen doos stond nog steeds in de woonkamer. Dat was handig, want ik zie overal dingen die mee mogen naar de kringloop. Huppekee.
kringloopdoos - staat ondertussen in de schuur
Een vriend had mij al een tijd geleden gevraagd om een bepaald krantenartikel. Ik was er nog niet aan toegekomen de kranten erop door te spitten. De stapel groeide al in het oneindige... Maar vandaag belde hij nog een keer: het artikel stond er nu in. Mooi. Gelijk uitgeknipt en zo kon ook de krantenstapel weer opgeruimd worden. De voorfoto is mislukt, maar geloof me: het was een enorme stapel geworden.


Zoals gepland gingen de 5 dozen allemaal naar de kringloop. Ik dacht dat ik heel hard aaaahh zou roepen, maar er ligt nog teveel spul overal. Onder andere ook een aantal dingen, die ik op Marktplaats wilde zetten. Onder andere gaat het om een breimachine en een spinnewiel. Maar toen dacht ik aan de kinderkleertjes en nog wat andere dingen. Wie weet levert het nog iets op...? Maar jeetje, wat zit daar een hoop tijd in... En sommige dingen zakken meteen weg naar pagina 15... Misschien is het slim om er zelf alvast een houdbaarheidsdatum aan te geven. Als het voor die en die datum niet is verkocht, dan gaat het alsnog naar de kringloop.

Iets kopen op Marktplaats krijgt de laatste tijd helaas ook een ander gezicht. Dan zie je bijvoorbeeld een heel wazige foto van een trui, die tegen elk aannemelijk bod weg mag. Je neemt het risico en biedt er vijf Euro op, wordt je bod weggehaald, en als je vraagt hoezo, dan is het bod te laag, en wilden ze minimaal 15 Euro hebben, omdat het een hele nieuwe trui is. Dat kun je toch ook vermelden? Noem de prijs die je wilt hebben. Of stel in "bieden vanaf", dan is het duidelijk. 

Anyway, ik ga alle Marktplaats dingen bij elkaar leggen, en dan zet ik het weer op de.... (tijdelijk leeg geweesde) overloop . (Tenminste had ik tijd om die weer eens grondig schoon te maken, da's ook wat☺). 3 opmerkingen:

 1. Ik vind iets op MP zetten ook altijd een hoop gedoe, maar wel ben ik altijd blij als iets een ander thuis heeft gevonden (en mijn portemonnee weer wat gevulder is)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er goed uit toch :D ja mp.... ik heb zelf ook wat eropstaan maar vind het niet ideaal.. maarja.. ik ga nu proberen dingen erop te zetten en is het nog niet weg zodra de advertentie is verlopen gaat het weg of in een doos voor de kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. marktplaats is handig als je jezelf even wat tijd gunt en alle verkochte spulletjes zijn toch weer een lekker zakcentje.

  De "houdbaarheidsdatum" is wel een goed idee voor jezelf om in je achterhoofd te houden.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!