zondag 6 mei 2012

#114/365 Cadeaupapier

Ja hoor, het is gelukt om een lekker klusje te vinden: Een betere oplossing voor het cadeaupapier bedenken. Ik had eerst alle cadeaupapierrollen in een vak in de stellingkast. Dat werkte totaal niet. Dus die rode emmer was al een hele verbetering...  Maar niet ideaal. Aan de bovenkant waaierde alles heel erg uit, en onderin kreukelde het papier toch. En het pakpapier (rechts) paste er zelfs helemaal niet in.

beter maar lang niet ideaal. 
Op een andere blog had ik gelezen dat iemand het cadeaupapier in een flessentas had gedaan. En laten wij er precies eentje over hebben. (En omdat de kast in de bijkeuken nog steeds helemaal opgeruimd is heb ik hem binnen 2 seconden gepakt ☺). Van iemand anders kwam de tip om haarelastiekjes (die zachte) over het cadeaupapier te schuiven. En ja hoor dat werkt prima. Kreppapier + vliegerpapier, Kinderpapier, Kerstpapier, cellofaan, gewoon cadeaupapier, en pakpapier - elk soort in een eigen vak. Echt perfect.

Jip, de perfecte manier om cadeaupapier te bewaren!
Onderin de emmer zat allemaal rommel. Ik wou het net allemaal direct in de kliko mikken... maar ik ging toch nog even kijken wat er precies inzat. Dat was maar goed ook: er zat een schone onderbroek van dochter 2 in, en haar Stabilo (waar wij al hard naar hadden gezocht). Mooi, is die ook weer terecht.

en dit kon dus echt weg.
En het duurde maar een paar minuten!
4 opmerkingen:

 1. Goede oplossing! Zelf heb ik alle papier in een hele grote koker, waar ooit een drain voor de douce in heeft gezeten. Dat werkt ook prima. En fijn dat je op zeze manier ook nog weer eens iets terug vind he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zoveel heb ik er niet van... ik meot het altijd halen want ik heb nooit op voorraad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw oplossing heeft wel wat weg van mijn oplossing. Ik heb doorgeknipte wc-rolletjes om mijn rollen pakpapier heen, dan rollen ze ook niet zomaar af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oke heel wat ideetjes opgedaan hierdoor. Goede oplossing zo in elk geval... ziet er netjes uit

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!