maandag 14 mei 2012

#118/365 De uittocht van ongeliefde spullen gaat door en kast rechttrekken

De uittocht van de niet meer gebruikte spullen gaat nog steeds vrolijk door: het Peuterbedje is opgehaald - dat scheelt echt in de schuur! De betaling van twee verkochte boeken is ontvangen, dus die zijn nu ook de deur uit. En als het goed is, dan gaat donderdag de breimachine - mét alle volumineuze toebehoren - weg!
Spijkers en koppen!

En voor vanmiddag had ik gepland om eens onze woonkamerkast te gaan ordenen en een beetje te pimpen. De attente lezer van deze blog zal niet ontgaan zijn dat er al heel wat is gebeurd, met de GVB (= de grote verschrikkelijke Boekenkast). Maar er zitten nog steeds heel veel aftandse tijdschriftenbakken tussen. Bij de Action heb ik nog een paar ordner-rug-stickers gehaald (voor belachelijke 0,49 Euro per set). Zullen wij eens zien of wij die niet weer netjes krijgen.

En wat ik niet uit kan staan: al twee weken zoek ik naar mijn tekenmap. Die lijkt wel van de aardbodem verdwenen.

Maar laten wij beginnen:

dit was het


... zoek de verschillen. Dit is het nu.
Dat doen we nog een keer. Deze keer langzaam:
dit was het: 4 x tijdschriftenbak - zwaar gehavend en niet bij elkaar passend.

Dit is al beter, maar de randjes zijn nog niet mooi.

En hier heb ik met een zwarte permanent marker om de ordner-rug-stickers heengemaalt.
- als nieuw! Voor maar 49 cent. Zo mogen ze weer in de kast.
En nog een keer: dit was het

en om het rustiger te krijgen heb ik nu soort bij soort gezet, gelijke kleuren bij elkaar. Een paar ordners kon ik bij elkaar voegen. Her en der heb ik nieuwe stickers op de ruggen  geplakt, en/of nieuwe labels gemaakt 
Een klein stapeltje boeken ging naar boven, een paar boeken naar de Marktplaats-stapel, een paar eeuwenoude computerboeken mogen gelijk naar de kringloop. Ik weet niet of het goed overkomt, maar zelf vindt ik het verschil enorm. En wat je zeker niet ziet, omdat het niet te fotograferen valt: toen ik begon met opruimen, bestonden de planken met boeken uit dubbele rijen. Met gepaste trots kan ik dus melden: Sinds vandaag heb ik alleen nog enkele rijen.

Oh ja: en dit was allemaal afval.
P.S.: De tekenmap is weer boven water!! Hij zat tussen allemaal lege mappen.


5 opmerkingen:

 1. ziet er netjes uit en ik moet zeggen dat ik de rugstickers een heel goed idee vind om het toch op een leuke manier op te bergen in je boekenkast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Flink opgeruimd hoor. Ziet er weer netjes uit. En fijn he, zo'n Action. Die helpt je op een goedkope manier goed organiseren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan het verschil goed zien hoor. Het ziet er weer keurig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, het ziet er zeker veel beter uit!
  De rugstickers voor de ordners is zeker een uitkomst! Dat ziet er super uit! Lang leve de A.ction!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!