dinsdag 15 mei 2012

#121/365 Huis opfrissen deel 1


Met al dat opruimen kwam ook ergens de wens om het niet alleen leger en opgeruimder te krijgen, maar ook het interieur een beetje te vernieuwen. Nieuwe meubels zitten er helaas niet in, maar de boel een beetje opfrissen zonder dat het gelijk heel veel gaat kosten, een beetje upstyling... dat moet kunnen.

Deze tafel heb ik volgens mij al 15 jaar. Hij is lekker groot. En stevig. Het enige nadeel wat ik er ooit voor kon bedenken is de balk onderin... Als die er niet was, dan had ik er zeker een tafeltent voor gemaakt...
Maar ik vindt hem onderhand een beetje gelig geworden. En ergens heb ik gelezen dat het tafelblad het licht dat door het raam komt naar de kamer reflecteert, en dat bepaald dan weer hoe licht het interieur lijkt. (Of zoiets). Eigenlijk zou ik het leuk vinden om de tafel wit te maken. 


Maar daar moet ik nog over nadenken. Voor nu volsta ik met een snellere en goedkopere oplossing. "Fris en licht" was de gedachte toen ik bij het Stoffenspektakel in Nieuwegein op jacht ging naar een leuk tafelzeil. En ik heb er eentje gevonden die perfect bij het blauw van de keuken past. Helaas heb ik een hekel aan tafelzeil-zoals-je-het-gewoon-gebruikt. Je weet wat ik bedoel? De uitstaande punten maken de tafel nog groter, en je komt niet meer bij de tafella... Ik zag bij andere mensen dat ze het tafellaken gewoon hadden vast-geniet. Ik twijfelde erover, en de Patriarch vond het idee ook minder. Daarom heb ik nu de kanten even afgestikt, en gelijk de onderkant gezoomd. Een soort hoes, zeg maar. 


En we kunnen zonder problemen bij de la. 

Voor nu ben ik tevreden.
4 opmerkingen:

 1. Zo, dat is een heel ander gezicht zeg! Ziet er lekker fris uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fris en fruitig! Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee zeg!!

  Het klopt van het reflekteren van de materialen in huis. Hoe lichter de meubels of stoffering hoe meer licht en rust je hebt in huis.

  Maar ik vind dit zeil al een hele oppepper aan je tafel hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!