vrijdag 4 mei 2012

#111/365 La voor videos en afstandsbedieningen

Ik had nog helemaal geen foto laten zien van de de video-la. (Zou ook een leuke meisjesnaam zijn: Videola... ware het niet dat dat arme kind er zeker mee gepest wordt...).

Dit is'm: video's om iets op te nemen, afstandsbedieningen. Computerspelletjes (wat hier niemand doet, maar wie weet ... nu wij weten waar ze liggen...). Rechts achter, onder de TV gids: de joystick. Hetzelfde verhaal. Maar wie weet, wordt ie nu wel gebruikt. 

En toen ik de foto zo zag, dacht ik: dat kan beter. Met name de onregelmatig bestickerde videos zien er rommelig uit. En ik had nog stickers voor video's... gezegd gedaan. En nu ik toch bezig was heb ik elk gezinslid 3 video's toebedeeld. Beginletter erop, en iedereen geïnstrueerd dat ie zijn eigen video's (met potlood) mag labelen, als hij of zij er iets opgenomen heeft.
ik sta er zelf versteld van hoeveel rustiger het nu oogt. 
Nadat ik de foto had genomen, heb ik gelijk een gummetje bij het potlood gelegd: alles bij de hand.


En ik had beloofd om nog te laten zien hoe de woestijnroos zich ontwikkeld. - Hij heet trouwens helemaal niet woestijnroos, (een woestijnroos is ook een wonderlijk geval, maar heel iets anders), maar "Roos van Jericho" ook genoemd "De opstandingsplant".

"Roos van Jericho" - zo kwam ie uit de stellingkast: de woestijnroos helemaal droog en ingekrompen en de schaal superstoffig

"Roos van Jericho" - een paar uur nadat ie een beetje water heeft gekregen. Ik vindt het steeds weer een wonder. En de schaal was ook in bad. Maar dat is wel duidelijk te zien... 

4 opmerkingen:

 1. Die Roos heeft gewoon een metamorfose ondergaan! Heel bijzonder. Gaattie nu nog verder veranderen? Goed gedaan, je Videolala, ziet er goed uit. Handig zeg, om iedereen een paar video's te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er inderdaad een stuk overzichtelijker uit. En een goed idee om iedereen z'n eigen videoband te geven. Scheelt een hoop ruzie denk ik. En die roos is echt een wonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je la is lekker opgeknapt.
  Die 'Roos van Jericho' hadden we vroeger thuis ook. Als kind konden we daar helemaal gebiologeerd naar kijken als hij openkwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind 'm weer keurig, je la. En die stickers opnieuw plakken is ook een goed idee, ziet er veel rustiger uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!