donderdag 3 mei 2012

#109/365 CD verhuizing en verrassende vondsten

Hier heeft weer een hele opruim-kettingreactie plaatsgevonden:  Gisteren was ik bezig allemaal dingen op marktplaats te zetten. (Er wordt al druk geboden op het kinderfietsje! Yiha!) En nu ik toch bezig ben, heb ik  eindelijk voor mezelf de knoop doorgehakt: ik ga alle spullen die ik nog heb uit de tijd dat ik het een leuk idee vond om een webwinkel met handwerkspullen te runnen, te koop zetten. Ik moet nog bedenken hoe ik dat precies ga doen. (Marktplaats? Of direct bij een wolwinkel aanbieden?) Eerst eens inventariseren wat ik allemaal heb. Dat is een mooi klusje voor vanmiddag. En daarna komt het op de verkoopstapel - dus niet terug in de kast. (= stok achter de deur). Daar is nu dus ruimte voor mijn handwerk-in-progress-spullen. Mooi! Die kunnen dus uit de ladekast verhuizen naar de spiegelkast (volg je het nog?). Dan heb ik weer ruimte in de ladekast. Kunnen daar mooi de CD's in. Die staan nu namelijk in een 50 cm diepe kast - in een rijtje vooraan op de plank. Niet efficiënt.

niet efficiënt om CD's vooraan in een diepe kast te bewaren
En niet te vergeten: dit was al een verbetering. zo zag het vak eruit, voordat ik aan de Video's/DVD's begon:

Crisis-vak...

En dan heb ik het nog niet eens over al die rommel die achter het rijtje CD's tevoorschijn kwam:

beetje donker...
hier is het beter te zien, de klankschaal zit al op z'n nieuwe (betere) plek


Woestijnroos - nu nog kleurloos en ingedroogd
een universele afstandsbediening, een oude goodiebag, een barometerset, een houder voor de telefoon (hey, hoe komt ie daar?), een klankschaal (was ik al naar op zoek: handig om de kinderen te roepen) en: long time no see: onze Woestijnroos! Voor wie het niet kent: dat is een plantje dat geen aarde nodig heeft, en zonder water indroogd en opkrult, maar dat - zelfs na jaren - weer uitwaaierd en groen wordt, door een beetje water te geven. Wat leuk dat die weer boven water is. Die gaan wij gelijk weer eens tot leven wekken. Ben benieuwd wat de meiden ervan vinden!

P.S.'je: zie Klus #110/365 hoe het vak er uiteindlijk uit kwam te zien!

De CD's en cassettebandjes (ja, ik weet het, we zijn ouderwets...) pasten allemaal precies in een la. Perfect!  Nog een bijkomstigheid: de kinderen kunnen er nu veel makkelijker bij, en hoeven niet meer steeds op een stoel te klimmen. Veel handiger, nu het grut een muzieksmaak-metamorfose doormaakt: K3 en De Zingende Dalmatiërs maken langzaamaan plaats voor Lady Gaga en Adéle.

veel handiger om de CD's zo te bewaren
Of we ze niet op kleur konden zetten, vroeg dochter 1. Goed idee. Voila!

4 opmerkingen:

 1. kijk dat ziet er weer goed uit :D ik heb mijn 2dehands spulletjes bij een webwinkel van lundo gezet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja? En, werkt het? Wordt het gevonden? En vindt je het beter werken dan Marktplaats?

   Verwijderen
 2. Wat een goed idee van je dochter! Eigenlijk wil ik mijn boeken ook wel op kleur sorteren... Maar ja, voordat ik daar aan begin (als ik dat ooit ga doen), wil ik eerst de rest afhebben. :) Grappig trouwens, je foto's volgen precies mijn gedachten (of andersom natuurlijk). Hu, das donker... O ja, nu zie ik het wel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is weer een hele klus geweest, maar je kast is weer picobello in orde.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!