dinsdag 20 maart 2012

#78/365 Bijkeuken weer aanscherpen en boeken

Gisteren was weer een dag waar alles anders liep dan geplant. Toen ik klaar zat met een kop thee en de actie lijst van de dag met 25 punten die allemaal even belangrijk waren. Ging de telefoon: dochter 1 was op school ziek geworden. Gelukkig knapte zij in de middag weer op. Zo kon ik de bijkeuken weer wat liefde schenken. Ik had in het weekend namelijk weer "Groooote Was". Als het weer zo is dat ik de was buiten kan ophangen, dan doe ik het leeuwendeel van de was in het weekend. Vanwege nachtstroom. En omdat onze droger stuk is en een reparatie  jammer genoeg eventjes niet in het budget past... O.k., álles in het weekend wassen, dat lukt natuurlijk niet. Kleren die we snel weer nodig hebben en ernstige vlekken kunnen uiteraard  niet wachten. Maar elke dag dat de wasmachine niet aan hoeft is er weer een ☺Afgelopen weekend heb ik me dus weer uitgeleefd, alles droogde (maandag vooral) wonderbaar buiten.Maar toen alles weer binnengehaald was, had ik dit... en dat terwijl ik mezelf eigenlijk al succesvol afgeleerd had, om "nog-te-wassen-kleren" op de grond te laten liggen. Ts ts ts. Tijd voor een snelle actie: Alle schone was mik ik op de bank - na zo'n was-weekend altijd een indrukwekkende berg. De boeken (3 x zoveel als je hier op de foto ziet), zijn afkomstig van een uitsorteeractie van de Patriarch op dag 65, en nog steeds niet weggebracht (ts). Ik leg ze allemaal op het bureau. De strijkijzers komen in de kast, waar ze sinds ik de bijkeuken heb gedaan een eigen plek hebben. De "nog-te-wassen-kleren" in de wasmand. Het wasrek terug in de kast. De sandalen die de kids naar beneden hadden gehaald kunnen weer terug. (Zo warm is het nog niet.) De rest weer een beetje samengeschoven...En luttele minuten later heb ik een keurige bijkeuken. Wat gaat dat toch snel, als de basis al gedaan is.

Ik heb dus tijd om de boeken nog eens rustig door te kijken. Een boek, dat er spiksplinternieuw uitzag check ik toch nog even op bol.com. Blijkt dat het niet meer verkrijgbaar is, en dat er 2e hands maar een paar van aangeboden worden, en er best fatsoenlijke prijzen voor gevraagd worden. Mooi! En toen kwamen er noch 6 boeken van dezelfde schrijver uit de tas, voor wie hetzelfde gold. Helemaal mooi. Die boeken heb ik er allemaal opgezet, en die komen boven in de kast bij de andere boeken die te koop staan.


En dan staat er nog de bureaustoel. Eigenlijk heb ik hem er neergezet om mezelf eraan te herinneren dat ik het gaatje in de zitting nog moet repareren. Maar ik kwam erachter dat de keukenstoel die ik er ter vervanging had neergezet veel lekkerder zit. De wieltjes van de bureaustoel blijven namelijk steeds hangen op de voegen tussen de tegels. Ik zou de bureaustoel natuurlijk bij een andere werkplek kunnen zetten, maar dat is weer heel slecht voor het parket... Dub, dub, nog even kijken wat we ermee gaan doen. Maar omdat de stoel nu heel erg in de weg staat, zet ik hem in de schuur neer.

De rest van de avond heb ik me vermaakt met de washy mountains: alles gevouwen en gestreken.

4 opmerkingen:

 1. Het zal voor jou zeker ook niet de eerste keer zijn dat je ontdekt dat een eenvoudigere oplossing vaak nog beter is ook (de stoel)? Ik verbaas me er nog wel regelmatig over. Ik denk nu zelfs weer aan ouderwetse opschenk koffie voor als er veel mensen koffie drinken, dan kan ik het koffiezet apparaat ook weg doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Diezelfde bergketen staat ook wel bekend als Mount Washmore. Wij wassen ook vrijwel alles in het weekend en zondagavond staat deze mama voor de buis te strijken. Vouwen doe ik zoveel mogelijk meteen (anders wordt de strijkstapel weer zo hoog). Maar jij hebt weer een keurige bijkeuke. Inderdaad, als de basis goed is....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woon je toevallig in de provincie Drenthe? Ik weet iemand die daar nog een wasdroger heeft staan. Moet wel even vragen of ie nog steeds beschikbaar is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt hard-plastic vloermatten kopen om je vloer tebeschermen tegen het rollen van de bureaustoel. Kost een paar tientjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!