zaterdag 17 maart 2012

#74/365 Bovenkast in de bijkeuken

Op onze grote kalender stond, dat onze waterfilter een nieuwe vulling nodig heeft. (Jaaa, we raken écht georganiseert, hier). Dus ik maak de filterkan en alle onderdelen helemaal schoon. Klim in de bijkeuken op een stoel om even een filter te pakken uit een van de bovenvakken. Er moet een doos met vier waterfilters liggen. Maar ik zie geen doos én geen waterfilters, maar wel een mooi klusje voor vandaag...

op de gloeilampenbak (ja, die hadden wij al!) de onvindbare vlaggenlijn. Hup bij de feestspullen. En de trommels waren tussen de vazen geraakt...
Hier bewaren wij de reservegloeilampen, vazen, koektrommels (rond sinterklaas/kerst worden die interessant!), het gourmetstel, de fonduepan (nog nooit gebruikt) en de bbq-tangen. En hier zijn blijkbaar ook allerhand partyspulletjes terecht gekomen. Plasticbestek en bekers. En vlaggetjes, waar ik laatst tevergeefs naar had gezocht. Het partyspul leg ik allemaal op de feestdoos, die ik laatst al had opgeschoond. Er komen allemaal verjaardagen aan, en dan weet ik zeker dat ik het niet vergeet.

...en dan hebben wij dit!
de feestspullen hier kunnen elders. De servetten ook. En de bellenblaas kan ook bij het feestspul...

en dan hebben we dit. Wanneer hebben wij eigenlijk de sinasappelpers voor het laatst gebruikt??

De servetten horen hier helemaal niet, die gaan naar de keuken. De vazen gaan weer bij de vazen, en de kleine trommels bij de andere trommels. Ook nog teruggevonden: tassen met een indeling voor 1,5 l flessen - ook al hebben wij zeer beperkte voorraden prik, sinds wij gezonder leven, en de waterfilter weer in gebruik is. Maar ik vind het toch handig voor feestelijkheden. En een grote rasp die je aan de tafel vast kunt maken, en met een slinger draait. Geweldig voor rösti!

Maar verder kom ik er vanuit die stoel niet bij. En ik ben heel slecht met ladders (hoogtevrees). Binnenkort de Patriarch eens vragen of hij dat vak voor me leeg en schoon wil maken. Maar voor nu ben ik tevreden. Ik besluit binnenkort eens rösti en fondue op't menu te zetten.

En nog steeds geen waterfilters! Die vonden wij later in een keukenkastje. Toch niet zo'n logische plek... Nu hebben we ze bij de navulhandzeep en de stofzuigerzakken gelegt. En ik schrijf de nieuwe vervangdatum nu gelijk in de kalender. (Jaaaa, wij worden eeeecht georganiseerd, hier). En dan eens kijken of wij over 4 weken gelijk weten waar die dingen liggen. ☺☺☺

2 opmerkingen:

  1. Super zeg!! Ik ben vanochtend ook meteen met de zolder aan de gang gegaan foto's vanavond op mijn blog. Maar wat lekker he dat alles zijn eigen plekje krijgt ik kan er op dit moment zo van genieten en wat heb ik toch een troep gehad en nu nog een kwart ervan wat ik moet doen denk ik hahahah. Super begin van het weekend zo ga zo door!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed hoor. Misschien moet je ook op de kalender erbij schrijven waar de navullingen liggen. Schelt zoekwerk. Maar misschien scheelt het aan de andere kant ook een kastje wat nu opgeruimd is omdat je het in je zoektocht tegenkwam ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!