dinsdag 13 maart 2012

#72/365 Spring Cleaning op de PC

  Mappen in de PC opruimen

  Vandaag ging ik weer vrolijk verder met mijn mappen op de PC. Echt verbazingwekkend hoeveel er verkeerd is gesaved. Veel dingen hebben ondertussen geen waarde meer, en konden weg. Andere dingen heb ik eventueel nog een keer nodig en heb ik dus in een archief geplaatst. Alle dingen van school zitten nu bij elkaar in een map. Sinterklaasgedichten had ik op drie verschillende plekken opgeslagen. Vakantiechecklisten op 2 verschillende plekken. En als we echt een keer op pad wilden, kon ik er geen een vinden...Als ik nu naar mijn adressen wil, dan komt er meteen de nieuweste versie naar voren - heerlijk!
  Ik blijk aan 21 hoofdmappen voldoende te hebben! Yes! Een aantal van de mappen moeten nog doorgekeken. Maar dat kan ik gewoon doen als ik bij mijn verzekering in de wacht hang, of zo... 
  Toen ik klaar was kreeg elke map een nummer. Met het belangrijkste en meest gebruikte bovenaan. En ineens kreeg dit klusje een heel ander karakter. Levensdoelen en prioriteiten werden tegen het licht gehouden. Wat is nou écht belangrijk, en wat wil ik eigenlijk wat verder beneden op de lijst. Verhelderend.
  Het lijkt niks (omdat je ook niks ziet), maar ik ben echt heel goed opgeschoten, 
  en zeer tevreden met het resultaat!  
  En nu verder met iets dat hier steeds meer tijd opslokt: onderhoud!

2 opmerkingen:

Hey, wat leuk! Een reactie!!