zondag 18 maart 2012

#77/365 Adressenmap

... en terwijl de Patriarch bezig was in de schuur, zat ik te denken wat ik nu ga aanpakken. Er is nog zo verschrikkelijk veel te doen. Mijn kledingkast? Of nog een keer de glossies doorgaan? Maar het werd de adressenmap. Hier zitten al onze adressenlijsten uitgeprint in tabellenvorm en gesorteerd ("Vrienden & Familie", "Hobby A", "Hobby B", "School"), keurig in showtassen opgeborgen.

Maar helaas al een hele tijd niet meer bijgewerkt. Het zat me al een hele tijd vreselijk dwars: Veel adressen zijn ondertussen doorgestreept en er is handmatig een ander adres bij gezet. Verhuis- en trouwkaarten heb ik voor het gemak gewoon in de showtassen geschoven. Net zoals de 06 nummers van de ouders van vriendjes van de kids: Soms heel snel op de achterkant van een kassabon gekrabbelt.

En dan heb ik op een andere plek ook nog een hele stapel oudere versies van de adressenlijsten opgeborgen, die ik nog een keer wilde controleren of ik écht alle wijzigingen had overgenomen...
 Nu ik toch bezig ben pak ik die er ook maar bij. Maar na een paar steekproeven zie ik al dat die oude lijsten weg kunnen. Ik was toen niets vergeten. (Heb ik vaker, dat ik ontdek dat ik het wél al goed had gedaan.)

Dus nu hoef ik alleen maar al die briefjes, en de meest recente aanpassingen te doen. Toch nog een boel werk. En wat te doen met vrienden, waar wij ook nog een hobby mee delen? Op welke lijst moeten die? En wat met briefjes van nieuwe kennissen, die wel potentie hebben om ooit op de vriendenlijst te komen, maar waar je vooralsnog niet mee hebt afgesproken? Uiteindelijk besluit ik dat die briefjes een eigen showtas krijgen.

En toen ik klaar ben gaan er een indrukwekkende 567 g oud papier het huis uit!!!!

4 opmerkingen:

 1. Ik heb de adressen in een tabel in de computer staan. Elk soort adres krijgt een letter, bijv. familie hij = A, familie zij = B, vrienden hij C enz.
  Vrienden van hobby A staan zowel bij Vrienden als bij Hobby A. Ik sorteer ze dan op soort en van elke soort maak ik een printje.
  Als het adres van bijv. een vriend verandert, verwerk ik dat meteen in de computer en maak een nieuw printje van die soort.
  Mijn adressenlijst is dan altijd up-to-date.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, dat is ook een goeie! Zeker in excel? Dat moet inderdaad makkelijk kunnen.

   Verwijderen
 2. Tjonge, wat georganiseerd. Ik heb gewoon een kaartenbakje (en een hoop losse lijstjes nu ik er over na denk). Misschien, maak ik ooit ook wel zo'n mooie map, misschien, ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle kleine beetjes helpen, tóch? Ik kocht ooit een nieuw adressenboekje, soms moet je wat..

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!