maandag 12 maart 2012

#71/365 onzichtbaar maar dankbaar klusje


Vandaag, en gisteren trouwens ook al, ben ik bezig mijn mappen op te ruimen. Mijn mappen op de PC, wel te verstaan. In de loop van de tijd is de structuur een beetje zoek. Voor dingen die ik vaak nodig heb lijkt het of ik wel 10 x moet clicken om er te komen. Die geef ik nu een eigen map. Aan de andere kant heb ik een deel mappen die ik ooit in een enthousiaste bui heb aangemaakt. Maar waar ik nooit ook maar een document in heb gesaved.

En dan zijn er ook nog helemaal verkeerd geplaatste documenten. Kwestie van muis te vroeg losgelaten, of zoiets. En er zijn voorwerpen die op twee verschillende plekken een map hebben. De werkstukken van dochter 1 blijk ik soms in haar eigen map en soms onder "school" op te slaan. Niet handig. Ik loop het allemaal nog een keertje door. Sommige dingen heb ik niet meer nodig, en kunnen gelijk weg.

En passant heb ik ook gelijk de 2 mail-accounts die ik ondertussen heb opgeruimd weer bijgewerkt.

Wel grappig hoe zich dezelfde knelpunten die ik in het huishouden zie, ook op de PC voordoen.

1 opmerking:

  1. Die PC van mij kan (natuurlijk) ook wat hulp gebruiken, maar ik blijf er nog even af. Eerst de zichtbare "troep".
    Wel soms als ik aan de telefoon zit of op iets moet wachten, dan ruim ik wat op.

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!