zaterdag 10 maart 2012

#68/365 Theedoos

Met een beetje vertraging geplaatst - de nieuwgesorteerde theedoos. Helaas was mijn griepaanval toch niet zo snel over. Dus hier komt het "light"-klusje van de donderdag: Mijn theedoos. Hier gelijk het eindresultaat. Sorry, geen voorfoto.

Maar nu is de zwarte thee bij de zwarte thee, en de Earl Grey bij de Earl Grey. Jammer vindt ik dat de Choko en de Sprookjesboom-thee niet hebben gewerkt. Die heb ik namelijk gekocht om de kids aan de thee te krijgen, nu wij alle zoete dranken en sapjes de deur uit hebben gedaan wil ik toch wel een keer iets "gezelligs" met ze drinken )-: Maar de thee zal wel opkomen, hoor.

Ja, en verder heb ik voor elk wat wils. Groene thee, venkelthee, weerstand-thee. Mijn favourit is de Yogi Tea Classic!

eerst effe schoonmaken: er ligt best wat thee"poeder" op de bodem. Helaas laat het inzetstukje zich er niet uithalen. Snel terugduwen voordat het breekt. 

...dan maar de stofzuiger pakken. Dit ziet al beter uit. Die randjes die je ziet krijg ik helaas niet weg. De doos is ooit nat geworden... Onbewerkt hout, he...


zo ziet de doos van buiten uit. Ik wil hem nog een keer gaan verven.

7 opmerkingen:

 1. Ik krijg spontaan zin in thee, maar choko-thee?? Daar kan ik me niets bij voorstellen, is dat lekker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De choko thee ruikt met name als chocomel. Jongste dochter wilde hem heel graag, anders had ik hem niet gekocht. En hij was duur. De kinderen vinden het thee maken heel erg leuk. Zakje erin, zakje eruit. Ze willen er ook nog wel een lepeltje honing in roeren. Maar vervolgens laten ze het staan. Jammer.

   Ik denk dat ik dan maar een zakje choco thee neem en een zakje pepermunt thee. Dat wordt het een soort After-Eight smaak... ☺☺☺ Ik ga berichten hoe dat smaakt.

   Verwijderen
 2. Je bent goed bezig!
  Alleen....nu hoorde ik via een acupuncturist dat in de soorten Pickwickthee allerlei E nummers zitten, geen 'gezonde' dingen. Ik ga nog eens op een doosje kijken wat er allemaal inzit! Zij gaf aan dat je thee beter van een biologisch merk of in een natuurwinkel kunt kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. E-nummers in thee??? Schei uit? Dat verwacht je toch echt niet? Maar ja, ik verwachtte ook geen suiker in een blikje bruine bonen, dus ik ga ook gelijk even kijken.

   Verwijderen
  2. Nee, het valt mee. De zwarte thee is 100 % thee. De Spring thee heeft alleen citroen aroma, en de andere Bergamot Aroma. Geen E-Nummers te bekennen. Wellicht dat het voor de "mode-thees" geldt? Ik ga er eens op letten, als ik weer in de super ben.

   Verwijderen
 3. Leuk, zo'n zelfde theedoos staat hier ook in de kast. Wilde hem eigenlijk al gaan vervangen, maar denk dat 'ie eerst nog een leuk papiertje krijgt, of een kwastje, dan kan 'ie weer een tijdje mee. Hier krijgen we de kids ook nog niet aan de thee, en het is zo gezellig, gelijk uit school. Wél lusten ze chocomelk, als ze na 15 km. fietsen koud uit school komen. Maar dat is weer niet iets voor de lente/zomer...

  Misschien ooit

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!