vrijdag 4 januari 2013

#209/365 We gaan door!!!!

De laatste weken leken eerder op een terugslag, dan op vooruitgang... In plaats van opgeruimder slipde ons huis dicht met spullen die afkomstig zijn van mijn moeder en mijn schoonmoeder die kleiner c q in een verzorgingstehuis gingen wonen. Veel hoekjes en kastjes heb ik inmiddels nog een keer (en veel sneller) over gedaan. Maar er ligt zoceel nieuw spul, dat ik echt door min blog moet bladeren on mezelf te herinneren dat er al heel veel is gebeurt.

Vlak voor kerst kreeg mijn moeder op nieuw een beroerte. De 4e in 1,5 jaar tijd. Deze keer is er heel veel schade aangericht. Ze kan nu bijna niets meer. Ze herkent mij en mijn zus nog, maar echt gesprekken kunnen wij niet meer voeren. Het is heel naar allemaal.

En al het regelwerk dat mijn zus en ik nu moeten doen. En het huis van mijn moeder leegruimen. Terwijl er ook nog 4 kinderen (mijn zus geeft er ook twee) rondlopen... En helaas woon ik niet bepaald im de hoek, dus er moet ook nig heen en weer gerëisd worden...

Het uitzoeken van de spullen in min ouderlijk huis is zo zwaar: overal kleven herinneringen aan. Je hele leven trekt aan je voorbij.

Ik merk dat het bloggen voor structuur en ritme zorgt. En als ik leuke reacties krijg, dan helpt dat ook enorm. Daarom pak ik het bloggen weer op.

De patriarch is inmiddels doorgegaan en heeft de kinderkamers weer een beurt gegeven.
5 opmerkingen:

 1. Wat naar voor je moeder en voor jullie!
  Verschrikkelijk om je thuis te moeten leegmaken...
  Mijn man heeft het al een paar keer moeten doen,
  het huis van zijn ouders en ook van twee overleden
  broers die alleen woonden...je zit echt in iemands
  privé en komt veel dingen tegen waar heel veel
  herinneringen aan kleven...
  Lief dat de patriarch de kinderkamers al een beurt gaf.
  Sterkte!
  en heel veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om weer wat van je te horen, ik heb aan je gedacht.
  Veel sterkte en moed gewenst.
  En hoera voor de patriarch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vervelend nieuws. Veel sterkte. Zou me nu niet te druk maken om het dichtslibbende huis...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè, wat naar voor je moeder en natuurlijk ook voor jullie. Het lijkt me heel moeilijk om het huis van je moeder te legen. Gelukkig doe je het wel samen met je zus.

  Fijn dat je man de kinderkamers heeft gedaan, blijft het daar ieder geval netjes.

  Heel veel sterkte, groetjes Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He, je bent er weer, fijn! Had je al gemist. Wat een naar nieuws over je moeder... Denk je dat ze alles wel begrijpt?

  Heb jouw verhaal (opruimen van huis van zowel moeder als schoonmoeder, zonder verdere details) met m'n moeder gedeeld. Want ze heeft weliswaar geen hotelachtige hoeveelheden damast e.d., maar toch... Haar appartement begint ook aardig vol te raken en er gaat maar zelden iets weg. En ze is pas 67, maar toch... Je weet maar niet. Eens kijken of ze er iets mee doet!

  Sterkte met alles, denk aan je. xx

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!