woensdag 16 januari 2013

#214/365 De koelkast is weer aan de beurt...

En het werd hoog tijd om de koelkast weer eens te doen. Even twijfelde ik: Zal ik gaan smokkelen de snelle versie doen? Effe met de stofzuiger en doekje met glassex... klaar? "Nee", besloot ik: de koelkast nu weer eens toe aan een échte beurt. Een tegenstribbelend stemmetje in mijn hoofd riep nog: "ja maar je hebt toch helemaal geen tijd om de hele middag met die koelkast...". Nee, tijd heb ik niet. Maar we weten het inmiddels: tijd moeten we gewoon maken!

Maar hoelang duurt het schoonmaken van de koelkast eigenlijk: Sinds ik erachter ben dat het uit elkaar halen, afwassen er weer in elkaar zetten van de sapmachine amper 6 minuten duurt (!) Ben ik me meer dan ooit ervan bewust dat er een verschil zit tussen "hoe lang iets duurt" en "hoe lang iets 'lijkt' te duren". En bij onaangename klusjes is de "gevoelsduur" vaak veel langer dan de echte duur. 

Ik laat dus een stopwatch meelopen, en ik begin de hele koelkast uit elkaar te halen. Eerst de hele inhoud op tafel. Dan alle rekjes en bakjes en platen eruit en door het sop. 

Na 33 minuten gaat de telefoon. Ik zet de wekker stop. Na het gesprek telt hij verder. 

Koelkast before

koelkast afterwards

Dit kon allemaal weg 

Uiteindelijk had ik het klusje in 53 minuten geklaard. Dat is toch zo gek nog niet! 

4 opmerkingen:

 1. nee dat is zeker niet gek..........en hij kan er wer een tijdje tegen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duurt het maar 53 minuten? Ik moet dat ook nodig doen, maar ik stel het altijd uit, want het lijkt me handig om het voor de weekboodschappen te doen omdat de koelkast dan leger is, maar dan komt het nooit uit. Misschien vanmiddag dan maar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is dit klusje ook wel enigzins bespoedigd, juist OMDAT er een stopwatch meeliep.... ☺

   Verwijderen
 3. Ziet er heel goed uit ! Moest wel lachen om de herkenbare smokkelroute.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!