woensdag 9 januari 2013

#211/365 Marktplaats...

Ben inmiddels weer thuis. Zachtjesaan ben ik voorbereidingen aan het treffen voor mijn grote marktplaats-actie. De vorige keer dat ik er een heleboel spullen opzette werkte het erg goed. Volgens mij kijken heel veel mensen wat je nog meer in de aanbieding hebt. Ik doe het ook altijd. Verzendkosten besparen, etc.

Wat mij de vorige keer niet beviel. Iedere keer als ik iets had verkocht, begon het grote zoeken: waar oh waar lag die rok, die ik net had verkocht? Ook ga ik de spullen codes meegeven. De schoentjes krijgen code 1 en dat betekent dan dat het in doos nr. 1 zit. Dat soort werk...

En nu moet ik ook de geldstromen uit elkaar houden. Geld voor spullen uit ons huishouden moeten in een ander potje dan het geld dat wij voor spullen uit mijn moeders huis krijgen. De vorige keer was ik al begonnen met lijsten. Dat beviel me goed. Ik doe het inmiddels ook als ik meerdere dingen tegelijk koop. Zo kan ik veel beter overzicht houden. Wat is al betaald, wat moet nog verstuurd.

Nog iets: in de krant zag ik dat er vandaag een nieuw opruim-programma van start gaat! Op de foto's is het helaas niet goed te lezen. Het heet "10 x beter" en wordt vandaag om 19.20 op Ned. 2 uitgezonden. Els Jacobs (bekend van de boekenserie "De opruimcoacht" - aanrader!) gaat aan de slag met iemand die het moeilijk vindt om dingen weg te doen, stap voor stap haar huis op te ruimen. Het programma wordt gepresenteerd door Harm Edens. Ik weet niet precies wie dat is, maar op Twitter staat hij bekend voor zijn geweldige gortdroge kommentaren.

Eens kijken of ik hier nog iets van kan opsteken (-:

Nieuw opruimprogramma op TV met Els Jacobs: 10 x beter gepresenteerd door Harm Edens

dames, ik ben heel benieuwd


4 opmerkingen:

 1. Wat knap van je zeg, hoe je dit organiseert. En bedankt voor de kijktip voor vanavond. Ga zeker even kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je concrete plannen hebt hoe je het aan gaat pakken. Hier is het een ramp, vorig jaar het hele huis doorgeweest, en dit jaar zou ik het bijhouden, maar kan bijna niets doen in huis doordat het in m'n rug is geschoten. En o wat is het dan snel rommelig in huis... 'k lees wel bij anderen, maar helaas schiet het hier even niet op... Bedankt voor de kijktip, ik ga zeker kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de kijktip, ik ga ook even kijken straks, leuk!
  En succes met organiseren en en verkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou... uiteindelijk viel het wel tegen: Het was maar een heeeeel klein onderdeel van een programma waarin ze van hot naar her sprongen. Allemaal prima - maar kondig het dan ook niet zo groot aan in alle media, zou ik zeggen.

  Wel werd de dozentechniek even uitgelgd - en dat blijft gewoon een goeie...

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!