woensdag 23 januari 2013

#219/365 15 dingetjes uit de bijkeuken opruimen en een idee voor sportkleding

Het is aller- aller-hoogste tijd om de bijkeuken weer eens te doen... Wat is het toch ongelofelijk moeilijk om dit netjes te houden. Of andersom: als een iemand er een keer iets "dumpt" dan komt er als vanzelf een hele hoop rotzooi bij....

verschrikking hoog 3... whooooaa

Hoe pak ik dit in vredes naam aan...? Nou, een blik op de klok... helemaal netjes krijg ik het vandaag niet meer. Als ik nou zeg, dat ik gewoon 15 dingen weghaal en op hun eigen plek terugleg... Gewoon 15 dingetjes, niet meer. En de rest een beetje rechttrekken. Dat zou toch dan een beetje een verschil maken?

Ik begin met de schoenen-spray. Drie bussen staan ervan. Daar hadden we toch een plank voor. Ik graaf de paardrijspullen van dochter twee uit. Een reistas vol: helm, laarzen... Allemaal heel volumineus. Dat mag allemaal bij haar onderin de kledingkast staan. Huppekee. Ik ben bij vier. Nu de box met de oude gordijnen uit mijn moeders huis. Een heel typisch patroon... ik knip een paar stukken uit. Die ga ik in het herinneringsalbum plakken. Dochter twee vraagt of zij een stuk mag. Prima: alsjeblieft kind. Doe maar in de verkleedkist. Prachtig als sluier. De rest van het gordijn gaat in de kliko. De box is leeg, en ik stapel hem op de andere boxen. Vijf. Twee fietshelmen en een overpot. Makkelijk. Die gaan in de schuur. Zes, zeven, acht. Een stapeltje dozen dozen. Hm. Eentje mag direct in mijn voorraadkast. De anderen hebben een handig formaat en gaan in de schuur. Een plasticzak vol met ongebruikt vuurwerk. Er zit al een stikker op: kerstdoos. Mooi. Mag de patriarch straks meenemen naar zolder. Hij ging toch de schaatsen halen... Een grote zeer stevige plasticzak. Handig. Een of ander kerstdingetje heeft hierin gezeten. Ik kijk nog eens. Hij heeft gaten. Weg ermee. Ook het tafelzeil kan weg. Ik kom nog een paar fietsdingen tegen. Ook naar de schuur. 

Een tas met gymnastiekkleren... Inmiddels heb ik een grote reistas gevuld met allemaal verschillende soorten sportkleren. Dat kan zo eerst eens naar boven. Binnenkort maar eens een stel gymtassen gaan naaien. Voor elk kind en elk soort sport een. Dan gaan de sportkleren als ze weer droog zijn van de lijn direct in de hiervoor bedoelde tas. Die gedachte bevalt mij: die hysterische zoektochten 5 minuten voordat we moeten vertrekken... Verschrikkelijk. Toen de dames nog op zwemles zaten deed ik dat ook altijd. Helemaal perfect. Je grijpt nooit mis. 

Beter... veel beter!
En terwijl ik het vogelvoer bij elkaar schud (joepieh, het past), en nog een paar dingen richting atelier sleep realiseer ik me, dat ik de tel kwijt ben. Maar het kan mij eigenlijk niks meer schelen, want inmiddels ziet het er zo uit:

En hoelang heeft dat nou helemaal geduurd...? Een kwartier? Twintig minuten? Nou ja...?! Dat ga ik onthouden. Who is afraid of bijkeukenchaos? Nou, ik niet meer (-:


(Maar ja, het is ook geen papier, he... (-; )

P.S.: Ik heb de foto's nog een keer opnieuw geladen. Ik hoop dat het nu beter te zien is.

10 opmerkingen:

 1. Ja misschien best wel een handinge tip 15 dingen opruimen. Jammer dat je foto niet te zien zijn :( dan kan ik het verschil zien ;)

  Hier vandaag met de tip van Emilie aan de gang geweest (straks te lezen op mijn blog) en wie weet ga ik deze tip morgen gebruiken :D Thanks

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat? Zijn de foto's niet te zien?? Bij mezelf verschijnen ze gewoon.

   Verwijderen
  2. Ik kan ze ook niet zien, raar he?

   Verwijderen
  3. Inmiddels zijn de foto's weer gewoon zichtbaar hoor ;-)

   Verwijderen
 2. klinkt super! en idd, tis geen papier..... want dat blijft echt het aller, allerergste. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier zijn ook twee (dezelfde) foto's te zien maar heel wazig...het lijken wel legoblokjes ;)
  maar hoe dan ook....goed opgeruimd hoor!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu zie ik de goeie foto's en wat een verschil met voor en na!!
  Ik vind 15 items per keer aanpakken een goed idee wanneer je er geen gat meer in ziet.
  15 stuks is overzichtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, 15 stuks is overzichtelijk en als je je dan achteraf realiseert dat je maar een kwartiertje bezig bent geweest........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! Het is idd een feit, dat wanneer er iets ligt, er steeds meer bijkomt...tsja en dan moeten moeders weer ik aktie komen.
  Dit heb je geweldig gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw, wat een goed project, ik heb ook zo'n bijkeuken :-((
  Misschien morgen.......

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!