donderdag 17 januari 2013

#215/365 Nieuwe (en handigere) bakjes in de bijkeuken

De invoering van de bakjes in de voorraadkast was een enorme verbetering. Sindsdien heb ik het niet een keer meegemaakt, dat er potten appelmoes of pindakaas op de grond vielen. 

voorraadkast - toen voor het eerst met bakjes onderverdeling

ook in de bovenkastjes - een grote verbetering

Maar nu bedacht de patriarch, dat de bakjes bestwel plaatsverspillend zijn. Hij tikte een heel stel andere bakjes op de kop: 


En het klopt inderdaad. De oude bakjes lopen naar de onderkant toe smal af. En hebben aan de bovenkant ook nog een naar buiten gevouwen rand. 


Het is echt verbijsterend hoeveel meer er in die nieuwe bakjes past.


En hij heeft gelijk goed toegeslagen: Bijna de gehele bijkeuken is nu voorzien van deze handige bakjes (merk: Curver - maar ik heb er geen aandelen, hoor ☺) 

En het ziet er mooi en overzichtelijk uit. Alleen mijn labels willen er nog niet zo goed op blijven zitten. Maar daar verzinnen wij nog iets op...
2 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit!
  Heb je zo'n plastificeermachine? dan een leuk labeltje fröbelen, plastificeren en met een lintje aan het handvat van het bakje vastmaken. Ziet er gelijk leuk uit en blijft mooi.
  Ik had dat gedaan met bakjes babykleertjes: verschillende maten per bakje gesorteerd en dan labeltje met de maat aan het bakje (tip van een kennis).
  Toen ik nog geen leuke lintjes had gevonden heb ik het gewoon met van dat kadolint gedaan, bleef ook prima zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn idd heel handige bakken/bakjes! Je kunt een leuk label/etiket aan het handvat hangen, lekker vrolijk...

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!