zondag 6 januari 2013

#210/365 Bijkeuken - voor de zoveelste keer

Terwijl weer een andere vriendin van mijn zus zich heel de dag over onze kinderen ontfermt (en dus de dag met 6 kinderen in een heel klein huis doorbrengt -waarvoor hulde)  slaan wij ons dapper verder door de kasten van mijn moeder heen. Wat kan een mens veel beddengoed en tafellakens hebben zeg... Thuis heb ik twee sets beddengoed p.p. en eentje voor gasten. Mijn moeder heeft voldoende liggen voor een gemiddeld hotel. We praten over kubieke meters beddengoed en tafellakens. En dan niet gewoon beddengoed. Nee het is allemaal damast van het fijnste soort. Voorzien van echte kant, richelieu en heel fijn filethaaksel met rozenmotieven. Of echt eeuwenoud linnen met prachtige kruissteekmotieven.  En altijd ook de initialen van de vorige eigenaren (van 100 en meer jaren terug) in luxurieus krullerig witborduursel. Toevallig passen de meeste initialen ook nog precies bij mijn naam. Het is echt onmogelijk om zoiets weg te doen. Maar wat kun je van zulk mooie stoffen maken? Waar komen de borduursels mooi uit? Iemand een tip?

Inmiddels maken wij vaart. De dozen stapelen zich op. Dozen met spullen die van mij zijn; wat ik nodig heb om de familiechroniek samen te stellen: oude foto's en documenten. Vele dozen met koninginnedagspullen. En een aantal dozen vol spullen die naar een goed doel gaan.

We hebben inmiddels zoveel zakken met tweedehandskeren weggebracht dat alle kledingcontainers in het dorp nu propvol zitten. En als er binnenkort een oudere dame van 1,50 groot met maatje 46 bij een van de plaatselijke Leger des Heils winkels gaat shoppen kan zij haar lol op. Helemaal als zij geen bezwaar heeft tegen polyester kleding (-:

Inmiddels ben ik goed uitgeput - ik denk door het continue moeten nemen van al die moeijlike beslissingen.

Mijn moeder is weer ietsjes opgeknapt. We hadden zelfs iets van een gesprek. De allergische reactie die de slikstoring veroorzaakte is gelukkig weer over. Ik hoop dat zij nu een tijdje stabiel is.

De patriarch heeft thuis ook niet stil gezeten en heeft inmiddels de bijkeuken - weer eens - onder handen genomen.5 opmerkingen:

 1. Wat moet dat toch heerlijk zijn, om na zo'n dag keihard werken thuis te komen en verrast te worden met zo'n keurige bijkeuken...hulde aan de patriarch en natuurlijk ook hulde aan jouzelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk inderdaad, dat het geestelijk vermoeiender is dan lichamelijk, om zulks op te ruimen.

  Van dat mooie kantgoed kun je misschien een mooie overtrek maken voor een dekbed (ligt eraan welke kleuren je hebt)...en/of kussenslopen.
  Succes met je dilemma.

  Liefs Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het kost je veel energie zo te lezen, lijkt me ook heel lastig zoiets...
  Hé dat lijken mijn kledingmaten wel, maar ben geen oud dametje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is en veel energie kost. Gewoon stapje voor stapje door blijven gaan, straks ben je een professional qua opruimen. Als je dit gaat lukken, kun je heel trots zijn op jezelf. Veel succes hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!