donderdag 27 februari 2014

#289 Groene aanslag in de tuin

Gaan jullie ook soms "funshoppen" op Funda? Niet dat wij op zoek zijn naar een nieuw huis, of zo. Verre van. (... laten we dit huis eerst eens afbetalen, he...). Maar ik vindt het wel leuk om te kijken hoe de huizen en tuinen van andere mensen zijn ingericht.

Steeds meer mensen hebben blijkbaar op tv gezien hoe je de verkoop kunt bespoedigen met wat verkoopstyling. Soms heb ik het verdacht dat ze voor elke foto vanuit weer een ander perspectief de troep naar weer een andere hoek hebben verplaatst... ☺

Maar wat me ook opvalt is dat de Funda tuinen vaak een en al groene aanslag zijn...  Vooral op foto's springt dat erg in het oog. Heel onaantrekkelijk. 

Ook onze tuin is behoorlijk groen - vooral daar waar je het niet wilt hebben: op de schutting en op de muren. En de tegels worden er glibberig van. Ook niet echt veilig, kwam ik achter, toen ik laatst in schoenen met gladde zolen door de tuin liep.

Maar sinds vandaag hebben we er iets voor: Een hogedrukspuit! Ze zijn momenteel bij Lidl in de aanbieding. En eentje staat nu bij ons: We hebben'm natuurlijk meteen uitgeprobeerd. En het werkt helemaal super! En ook makkelijk. Zelfs jongste dochter kan er al mee overweg.

Tot mijn verbazing verdween niet alleen "het groen", maar ook het (meeste) onkruid en het mos tussen de voegen. Dat dit zo makkelijk gaat... Echt een eye opener. Heb ik jarenlang gezwoegd en de voegen steeds handmatig schoon gekrabd - niet wetende dat er gewoon iets heel handigs voor bestaat...

Het liefst zou ik gelijk de hele tuin schoonspuiten. Maar aangezien het met nogal wat herrie gepaard gaat, kunnen we dat beter niet in een keer doen (als we tenminste nog een beetje vrienden willen blijven met de buren...). 

We gaan dus de komende dagen eens af en toe wat stukjes tuin onder handen nemen! 

Rechts is voor, en links is after...
Hier hetzelfde: links zit de aanslag nog, en rechts is het al netjes

4 opmerkingen:

 1. Fijn is dat als een klusje zo gemakkelijk gaat! Hulpmiddelen zijn altijd handig. Het opruimen lag hier een paar weken stil, dus vandaag heb ik gelijk maar 5 klusjes gedaan, 't voelt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi El,
  Wat een geweldig apparaat. Zo ben je in een paar korte beurten alle groene aanslag uit je tuin kwijt.. Lijkt me heerlijk.
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow, hier zijn de tegels ook veranderd in groen.Het stoort me wel maar ik zit hier niet zovaak buiten dus heb ik er niet zoveel last van. En wat dat op Funda kijken, ik heb een poosje bij de post gewerkt en als dan een huis te koop stond in mijn wijk mocht ik graag even verder kijken dan de brievenbus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook een hogedrukreiniger, werkt inderdaad fantastisch! Alleen het nadeel is dat de stenen er ruwer van worden waardoor de aanslag sneller terugkomt.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!