donderdag 6 februari 2014

#271 Optrekgordijn

Soms hoef ik niet te zoeken naar een klus, maar dient de klus zich vanzelf aan. Laatst scheurde er een van de touwtjes van het optrekgordijn in de slaapkamer.  Hier een korte samenvatting van het dominoeffect dat hierop volgde. Het begon ermee dat ik eerst de vitrage eeaf haalde, de ramen zeemde, en de vensterbank schoonmaakte, en het kozijn. Op de vitrage zag ik donkere vochtplekken. Dus de vitrage in de was. Achter de vitrage kwamen ook weer de vocht- en schimmelplekken in het zicht. Die boen ik iedere keer weg als ze me opvallen. Maar het lijkt erop dat ze er gewoon iedere keer weer zijn als ik kijk. Het is een gebed zonder einde...
Note to self: nog veel vaker luchten!!

Nu het scheefhangende optrekgordijn eraf. En wat blijkt? Wat aan de binnenkant gedroogde (condens)watervlekken leken, waren aan de buitenkant (die ik normaal nooit zie) gewoon zwarte schimmelplekken. Jakkes...

En ook bovenaan, waar het gordijn met klittenband vastzat, ontwaarde ik van die interessante zwarte vlekken.
Note to self: Vaker luchten is niet genoeg. Gewoon standard met open raam slapen.
Maar nu eerst ook bovenin de ramen grondig schoonmaken. Of zou het effectiever zijn als ik ook hiervoor het spul van HG gebruik?  Ik besluit tot een klein experiment: aan de ene kant HG en aan de andere kant allesreiniger.

Ja, en daarna heb ik nog de hele slaapkamer afgestoft, de hele bovenverdieping gestofzuigd, opgeruimd, kleedje in de was....

Restt nog het gordijn te wassen. Maar eerst eens kijken wat ik hiervooe kan gebruiken. Zou wasmiddel hiervoor genoeg zijn? Het is een satijnachtige stof. Of moet ik er iets van azijn bijdoen?

Hopelijk krijg ik het weer schoon. Of anders moet ik een nieuw gordijn gaan maken. Maar hoe dan ook moet ik er een beetje mee opschieten, want tot er weer wat hangt moeten we ons in het donker aan en uit kleden...

2 opmerkingen:

  1. In het donker aan en uitkleden... dat schiet niet op, dat zou ik dan maar even in de badkamer doen ;-)
    Wel goed bezig hoor, en ik heb idd ook schimmelplekken als ik te lang niet schoonmaak, maar dan op het raam zelf! Goed om alert te blijven ook op de rolgordijnen, dankjewel :-) En ben benieuwd naar de uitslag van je experiment!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooo ja schimmel geeft altijd aan dat het te vochtig in de ruimte is dus ventileren of verwarmen is zeker belangrijk hier. Een tip voor het schoonmaken. Schimmels worden gedood door chloor, dus een chlooroplossing is hier zeker voor nodig. Of je nu HG gebruikt of chloor in water (ook een chlooroplossing) maakt niet zoveel uit alleen is een fles chloor veel goed koper dan een fles HG ;-) Liefs Conny

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!