woensdag 5 februari 2014

#270 Nog een zijkant kast

Tijd voor de 2e zijkant van de kast. Maar ik ben onbesloten... Nog een keer dezelfde stof? Of een andere? In twee of in meerdere delen? Ook weer met strikjes? Of klittenband? Of gewoon punaises? 

Zucht, zo kan ik nog wel uren staan met de stof in mijn hand. Dus schakel ik hulptroepen in, in de vorm van de "Get shit done" app. Ik geef mezelf een uur om dit te fiksen. Dus geen getreuzel meer. Want als ik het niet binnen een uur red, dan krijg ik (een zelfgekozen) straf van de app, en moet ik de voortuin bevrijden van onkruid.
Dus nu er spoed achter zit verwerp ik meteen het punaise idee, dat is me toch te provisorisch... En ik ga voor één lap. Het moet immers geen concertvleugel worden. 
En als het niet mooi is, kan ik'm nog altijd in tweeën delen. 


En... ongelofelijk, maar binnen 27 minuten hangt de stof... Nou... Was dat nou iets om van "in de uitstel" te schieten? Dacht het niet. De overgebleven tijd gebruik ik om de troep van het bureau te pakken en in het "papieren-die-ik-nog-uit-moet-zoeken-krat" te mikken. Om er vervolgens direct weer in te duiken, om de 3 formulieren die ik vandaag nog op wil sturen er weer uit te vissen. Tja, als het belangrijkste bovenop ligt - dat is ook een soort van orde. Toch?

Er liggen ook nog wat enveloppen op het bureau (ik meen me te herinneren, dat die toen niet meer in het vak van gisteren pasten...). Die kunnen daar nu wel mooi bij. 


En nu ik toch bezig ben haal ik gelijk een doekje over het bureau, en - vooruit - arrangeer 'voor de foto' nog even de blauwe druifjes à la "woonmagazine".

En nog steeds is het uur niet om. Het wordt nog wat met mij. 

3 opmerkingen:

 1. Heel goed om te timen hoeveel tijd een klus nou werkelijk kost.
  Wanneer je ontdekt dat een klus waar je tegenop ziet eigenlijk niet zoveel tijd kost, dan is het makkelijker om er mee aan de slag te gaan.
  En dat kost dan uiteindelijk veel minder energie dan iets maandenlang uitstellen en steeds denken 'ik moet nog....'

  Je bent in een heel goede vorm op dit moment!

  Haha en dat van die blauwe druifjes is grappig, ik probeer er ook altijd iets leuks van te maken voor de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, er gaan nu echt dingen gebeuren... En op een gegeven moment heb ik dan hopelijk genoeg moed verzameld om de dozen aan te pakken...

  En de blauwe druifjes, ja... heb ik ze met zoveel zorg in een rechte hoek gezet, blijken ze op de foto nauwelijks te zien... ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja stukje bij beetje kom je er echt en op een dag denk ik NU ga ik een doos pakken, omdat ik dat wil. Je ben in je woonkamer in ieder geval ook heeeeeel goed bezig. Ik zie alleen maar goede dingen op je blog verschijnen. Dat verdient een dikke duim. Dus bij deze krijg je hem van mij. X

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!