maandag 3 februari 2014

#269 Hoekje in de bijkeuken

Echt heel gek is dit eigenlijk niet... tenminste als ik terugdenk aan eerdere edities "bijkeuken opruimen" (Kijk anders hier nog even... toen waren we net begonnen het huis van mijn moeder leeg te halen, en was de bijkeuken een en al verschrikking).  

Nee, invergelijking valt dit echt reuze mee. Maaaaar, het kan wel beter. En het blijft zo'n typische plek waar spullen veel te makkelijk blijven plakken. En aangezien niet alleen wij, maar ook een redelijk deel van onze visites steeds achterom komt, heb ik wat hogere ambities. 

Dus wat zien wij hier allemaal: Een bananendoos. Die ik nu niet echt nodig heb. Maar binnenkort, als ik de dozen op de overloop ga aanvallen, heb ik 'm wel nodig. Als sorteer bak namelijk.. Dus ga ik zet'm nu op de veranda. Het kleine mandje is eigenlijk een afvalbak voor in de naaihoek. Waarom staat die hier nog steeds? Het mandje met de gestreepte stof is voor de strijk. En hij is nu leeg, want ik ben helemaal bij met de was.(!)

Het strijkijzer - hoort eigenlijk in de bijkeuken-kast. Maar dat blijkt in de praktijk onhandig. Ik heb'm toch heel vaak nodig. Vooral om naden open te persen en dergel. Dus hij komt nu in de strijkmand. Dat is zo gek nog niet. 

De rubberen wanten horen eigenlijk thuis onder het aanrecht. Dus daar leg ik ze weer neer.En dan de twee plastic bakken: Elk kind heeft een bak voor sportkleding. We praten over 4 verschillende soorten sportkleding met variaties voor binnen en buiten en voor heel koud en voor wedstrijden. En natuurlijk de bijbehorende soorten sportschoenen: Gymschoenen, zaalschoenen, baanschoenen, spikes, paardrijlaarzen... Ik had eigenlijk gehoopt, dat de paardrijspullen ook in de bakken zouden passen. Maar dat wordt gewoon teveel. 

Maar dat geeft niet. Voor de paardrijspullen had ik al eerder tassen gemaakt, en die passen gewoon in de bijkeuken kast. Mooi. 


Ik kieper de bakken een voor een om, en sorteer de inhoud. Als de trainingspakken netjes zijn opgevouwen, zijn ze lang zo volumineus niet meer.

Dochter 1 was al een tijdje op zoek naar haar een van haar gymnastiek-schoenen. Nu ik er rustig naar kijk, zie ik dat zij de gymnastiek schoenen in elkaar had geschoven. En dat zo precies, dat het een gymnastiek-schoen leek. Nou, die is dus ook weer terecht.

Uiteindelijk pak ik twee gelijk uitziende bruine bakken in plaats van de blauwe en de witte. Het ziet toch altijd netter uit, als je twee dezelfde dingen naast elkaar hebt.

Toch weer een verbetering.

Het geheim zit'm kennelijk in het constant uitzoeken van spullen. 

2 opmerkingen:

  1. Ja wat een mooi zichtbaar verschil zeg. Dat ziet er zeker goed uit. Waarschijnlijk zul je net als ik regelmatig dit stukje moeten opruimen. Ik noem dat altijd zo kleefplek. Waar al die spullen gewoon op vast plakken of zou. Zonder dat je er eigenlijk zelf erg in hebt. Tegen de tijd dat je het ziet denk je Jeh wat staat er eigenlijk veel op hier en wat moet dat eigenlijk allemaal hier. Dat hoort hier helemaal niet, maar ja te laat het staat er toch al weer. hihi. Ach als je het zo regelmatig bij houd valt het ook best wel weer mee. Kijk maar naar je resultaat X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het staat ook niet voor niks op mijn huishoud-schema... Nu er nog daadwerkelijk een gewoonte van maken...

      Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!