vrijdag 21 februari 2014

#286 Een plek voor dingen die weg mogen

Ik heb wel vaker dingen die ik weg wil doen (lees: die niet in de kliko horen). Er zijn veel spullen uiterst geschikt voor hergebruik. Dit theedoek heeft het bijvoorbeeld helemaal gehad. En kan in de textielinzameling. Maar daar kom ik niet dagelijks langs. Dus eigenlijk moet ik dat soort dingen verzamelen op een bepaalde plek om af en toe naar de kledingbak te brengen. Maar zo'n plek heb ik niet. Best een eye opener: mijn voornemens rond "dingen-wegdoen" stagneren bij het punt "een eigen plek ervoor inrichten". Dus ik verklaar een momenteel functieloze mand tot oud textiel bak. En ik leg er gelijk de eenzame sokken in, die ik laatst had afgekeurd maar nog niet verder had verwerkt, omdat ze "ergens rondslingerden".

Op termijn kan dit denk ik best in de bijkeukenkast bewaard. Als ik die herindeel ga ik er een  plek voor reserveren.

Eens kijken of dit werkt.

Waar bewaren jullie de oude wegdoe-textilien?

6 opmerkingen:

 1. ik zag vandaag pas dat je weer blogt. leuk!!! welkom terug! fijn dat het (denk ik) weer wat beter gaat?!! ik heb ook geen vaste plekken voor dingen die weg kunnen. probeer veel te kleine kinderklertjes te verkopen via FB, dit bewaar ik op zolder (is onze slaapkamer, deel opslagplaats en washoek) maar een kapotte theedoek zou bij mij gewoon weggaan eerlijk gezegd... wist niet eens dat je dat nog ergens zou kunnen brengen voor hergeberuik..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik textiel dat stuk is om de wc's mee te poetsen.... of om andere vuile karweitjes mee te doen....Mijn man gebruikt ze ook als hij fietsen repareert om zijn handen even aan af te kuisen....Daarna kunnen ze gewoon weg....
  Heel veel liefs en fijne dag nog!
  weg...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit soort lappen gaan in stukjes, zigzagde erlangs en poetsen. Meestal is alleen het midden versleten.
  Ik heb een mand die ik vul. Voor vieze klusjes. Sifon, vuilnisbak, afvoer, goten, velgen, ketting van de fiets, en voor verfklussen. Na gebruik gooi ik ze meestal weg, grijze bak of milieubox.
  Eenzame sokken heb ik zelden (koop altijd drie dezelfde setjes) sokken met gaten zijn perfect om aan elkaar te maken en achter de verwarming langs te stoffen.
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij doen oude textieltjes altijd bij het oud papier, dat wordt dan 1 x per maand opgehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kapotte textiel kan hier bij ons gewoon de groene container in. Als het nog heel is staat er bij ons in het door een container voor kleding en schoen voor het leger des heils. Dus ik gooi het in de een of andere container.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik woon op minder dan een kilometer van het kringloopcentrum, dus ik fiets er al snel even langs.
  Katrien

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!